Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenicima od jeseni kuhani obrok barem dva puta tjedno

  U projekt „Vrijeme je za školski obrok“ na području Osječko-baranjske županije protekle školske godine bilo je uključeno 1.606 učenika u riziku od siromaštva iz 42 osnovne škole. Vrijednost projekta je 1,4 milijuna kuna, a sredstva su u cijelosti bespovratna, odnosno 85 % iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i 15 % iz proračuna Republike Hrvatske. Budući da je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 10. srpnja objavilo novi otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018. – 2019.)“, gdje je maksimalni iznos prijave 1,5 milijun kuna, Županija s partnerskim školama priprema dokumentaciju i za tu prijavu. Povodom uspješnog završetka projekta, u Velikoj vijećnici Županijske skupštine danas je održana završna konferencija.
  Osječko-baranjska županija jedina je hrvatska županija koja je osigurala besplatni obrok za sve učenike osnovnih škola na svom područj. Riječ je o ukupno 17.784 učenika i projektu vrijednom više od 17 milijuna kuna, od čega je 12 milijuna kuna osigurano u županijskom proračunu, a razliku pokrivaju općine i gradovi. Županija je osigurala i dodanih milijun kuna za opremanje školskih kuhinja kako bi se već od jeseni u svim školama pripremalo barem 1-2 kuhana obroka tjedno.
  “Cilj projekta „Školski obrok za sve“ je svakom učeniku osnovnih škola na području Osječko-baranjske županije osigurati minimalno jedan obrok dnevno, usmjeriti učenike, nastavnike i roditelje zdravoj prehrani te osnažiti lokalne proizvođače i prerađivače hrane. Županija trenutno oprema školske kuhinje u kojima učenici konzumiraju mliječno-pekarske proizvode, dok polovina škola već priprema kuhane obroke, minimalno dva puta tjedno, a nekolicina to čini svakodnevno dok se pri nabavi namirnica i prehrambenih proizvoda vodi briga o lokalnim proizvođačima koji nude domaću, svježu i zdravu hranu”,– kaže župan Ivan Anušić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog