Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Reakcija roditelja na novi obrazac učeničkih svjedodžbi

  Ovih dana učenicima su podijeljene svjedodžbe s ocjenama, a nekim roditeljima nije promaklo da je na obrascu svjedodžbe izostavljen spol učenika i imena roditelja pa su to povezali s nedavno usvojenom Istanbulskom konvencijom. Posvjedočio nam je to otac koji je želio ostati anoniman.

  Na primjedbu da je novi obrazac svjedodžbe bio poznat prije izglasavanja Istanbulske konvencije naš sugovornik kaže da je to učinjeno još ranije.

  Tragom tih reakcija zatražili smo pojašnjenje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a odgovor prenosimo u cijelosti.

  Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama objavljen je 17. svibnja 2017. godine u Narodnim novinama, broj 47/2017 u mandatu ministra Barišića,  a počeo se primjenjivati od 1. rujna 2017. godine te su se sukladno tome promijenili i obrasci javnih isprava i ostale pedagoške dokumentacije koju škola vodi. Prilikom izrade Pravilnika imenovana radna skupina konzultirala se i sa školama, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Agencijom za strukovno obrazovanje te je uvaženo i njihovo mišljenje.

  Što se tiče podataka na svjedodžbama, na istima se nalaze samo podaci potrebni za izdavanje javne isprave o uspjehu učenika/učenice dok se svi ostali podaci vode u matičnim knjigama škole, kao i do sada.

  S obzirom da se svjedodžbe ispisuju iz sustava e-Matica, škole od Narodnih Novina kupuju prazne obrasce (kao i do sada). Ovisno o vlastitoj odluci, škole kupuju obrasce svake godine ili za više godina, ovisno o broju učenika koji pohađaju školu. Novim Pravilnikom je smanjen broj obrazaca javnih isprava i obvezne pedagoške dokumentacije te sadržajna izmjena istih nije povećala troškove škola”, ističe se u odgovoru Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog