Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ante Lučić prvi mladomisnik u povijesti đakovačke župe Dobrog Pastira

  U đakovačkoj župi Dobrog Pastira u nedjelju, 15. srpnja u 10:30 mladomisnik velečasni Ante Lučić proslavit će mladu misu. U 10:15 u obiteljskoj kući mladomisnik će primiti roditeljski blagoslov, te u pratnji obitelji, prijatelja i mnoštva vjernika krenuti u liturgijskoj procesiji prema župnoj crkvi u kojoj će slaviti mladu misu.

  Proslavi mlade mise prethodit će trodnevna duhovna priprava u 18:00 sati. Prvi dan trodnevnice 12.7. svetu misu predvodit će nekadašnji đakovački župnik, a sada župnik župe Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu vlč. Zvonko Mrak, a pjevanje će animirati mješoviti zbor iz istoimene župe. Nakon svete mise uslijedit će euharistijsko klanjanje koje priprema domaći sin ove župe fra Mario Zrakić uz zbor mladih iz Dobrog Pastira. Drugi dan 13.7. svetu misu predvodit će župnik župe sv. Roka iz Satnice Đakovačke, vlč. Šimo Domazet, a pjevanje će animirati mješoviti župni zbor iz Satnice i Gašinaca. Uočnicu mlade mise 14.7. predvodit će mons. dr. Vladimir Dugalić biskupski vikar za grad Osijek i novoizabrani dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, a pjevanje će animirati mješoviti župni zbor župe Dobroga Pastira.

  Ujedno to je prva mlada misa u ovoj relativno mladoj župi, a vlč. Ante Lučić prvo je svećeničko zvanje iz župe. Osim vlč. Ante i vlč. Patrik Križanac je mladomisnik iz Đakova. On će mladu misu proslaviti 22. srpnja 2018. u Katedrali.

  Ante Lučić rođen je 18. veljače 1994. godine u Đakovu, od oca Tomislava i majke Mirte r. Križanec. Osim Ante, obitelj Lučić ima još dva sina Luku i Mateja. Nakon završene osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića u Đakovu (2000. – 2008.), Ante upisuje Gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Đakovu (2008. – 2012.). Po završetku srednje škole 2012. godine upisuje Katolički bogoslovni fakultet i pristupa u Bogoslovno sjemenište, te započinje formaciju. Diplomirao je 5. listopada 2017. godine. Za đakona je zaređen 22. listopada 2017. godine, a đakonski praktikum imao je u Župi Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku u Donjem gradu. Za mladomisničko geslo izabrao je retke iz Psalama: Gospodine, ti si pastir moj, u tebe se uzdam (usp. Ps 23,1; Ps 31,2). Mladu misu slavit će u nedjelju, 15. srpnja 2018. godine, u Župi Dobrog Pastira u Đakovu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog