Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruga OPG Život traži ukidanje pravila o izravnom točenju

  “Poljoprivrednici su na vrhuncu poljoprivrednih radova sa svim raspoloživim traktorima, a kreće i žetva sa kombajnima, ali bi zbog Ministarstva mogli više vremena provesti na cesti nego na polju. Blokada prometa i benzinskih stanica mogla bi nastati zbog velikog broja traktora i ostalih poljoprivrednih strojeva koji dolaze na točenje goriva”, upozoravaju iz Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske Život.

  “Ova blokada nije u režiji seljačkih udruga već u režiji ministarstva koje smatra, vođena socijalističko-komunističkim razmišljanjem, da je svatko tko radi prevarant i da ima vremena za njihove gluposti. Takvim razmišljanjem donose se pravilnici o točenju plavog dizela koje spadaju pod kontrolu Carinske uprave pa bi svima onima koji su na benzinskim stanicama točili gorivo u bačve, rezervoare i kanistre mogle doći velike kazne jer se takvo točenje goriva smatra gorivom za prodaju…”, ističe se u priopćenju.

  “Smatramo da je nakon 26 godina, a pogotovo nakon ulaska u EU, došlo vrijeme da se plavi dizel ukine i da mi kao svi poljoprivrednici u EU točimo eurodizel PO CIJENI PLAVOG DIZELA. Također tražimo da se hitno ukine pravilo o IZRAVNOM TOČENJU”, navode u Udruzi Život ističući također da se” već godinama pokušava objasniti da je takav način točenja nemoguć i neisplativ jer se plavi dizel ne toči na svim crpkama pa se u masu slučajeva mora ići po plavi dizel i do 30-50 km što zahtjeva dodatne nepotrebne troškove i gubljenje nekoliko sati dnevno.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog