Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčanin napisao knjigu o ujaku, “svecu našeg doba”

  Prošloga ljeta pisali smo o Đakovčaninu Marijanu Milanoviću, studentu teologije, koji je otišao u afričku Ruandu kako bi, po uzoru na svog ujaka fra Vjeku Ćurića, pomagao tamošnjem stanovništvu. Osim volontiranja Marijanova želja bila je i napisati knjigu o svom ujaku, a to je i učinio. Knjigu „Fra Vjeko Ćurić – svetac našeg doba“ napisao je uz pomoć Željka Garmaza.

  -Knjiga je nastajala duže od godinu dana. Više od 50 sugovornika – prijatelja, članova obitelji, franjevačke subraće i humanitaraca koji su pomogli u nastajanju ovoga djela. Autor Željko Garmaz, isto tako veliki humanitarac, novinar i publicist ostvario je i moju želju da napišem knjigu o fra Vjeki, svom ujki. No, istini za volju Željko je napravio bolji posao nego što bih to ja učinio. Drago mi je da sam sudjelovao u nastajanju ovoga djela i dao svoj doprinos,“ rekao je Marijan koji je u međuvremenu odlučio, nakon završetka teologije, postati franjevac.

  Knjiga je napisana kao svojevrsni mozaik fra Vjekina života čije slagalice kroz svoje intimne ispovijedi i razmišljanja iznose fra Vjekini prijatelji, obitelj, franjevačka subraća, ali i ljudi kojima je fra Vjeko osobno spasio život tijekom pokolja u Ruandi 1994. godine.

  -Knjiga je prepuna svjedočanstava, kako tužnih i od kojih se ledi krv u žilama, do šaljivih i zanimljivih gdje će te se oduševiti za svakom novom stranicom, i za svakim novim retkom. Cjelokupna zarada od prodaje knjige bit će usmjerena na konačno ispunjenje planova o kojima je maštao fra Vjeko, a koje, nažalost, za svog života nije uspio ispuniti, dodao je Marijan.

  Promocija knjige održat će se 1. lipnja 2018. u Žepču.

  Više o njegovom putu doznajte na Đakovčanin u Africi ostvario životnu želju i na Dok Slavonci sele u Njemačku i Irsku, on će u Ruandu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog