Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županija osigurala 450 tisuća kuna za uređenje vatrogasnih domova i spremišta

  Jedan od uvjeta za pravovremeno i kvalitetno djelovanje dobrovoljnih vatrogasnih društava je postojanje prostornih uvjeta za njihov rad, odnosno uređenost i opremljenost vatrogasnih domova i vatrogasnih spremišta, a u cilju stvaranja i unaprjeđenja tih uvjeta Osječko-baranjska županija je u svom Proračunu za 2018. godinu planirala 450.000 kuna. Ta sredstva namijenjena su za izgradnju, uređenje i opremanje vatrogasnih domova i vatrogasnih spremišta, a kojima su vlasnici dobrovoljna vatrogasna društva te općine i gradovi. 
  Tako je za financiranje prostornih uvjeta djelovanja DVD-a u njihovom vlasništvu (izgradnja, preuređenje i opremanje) planirano 250.000 kuna, a za dobrovoljna vatrogasna društva u vlasništvu jedinice lokalne samouprave 200.000 kuna.
  Rješenje o ovim potporama donio je župan Ivan Anušić na sjednici Kolegija župana održanoj danas, a javni poziv trajat će od 1. do 15. svibnja ove godine i bit će objavljen na internetskoj stranici Županije (www.obz.hr). 
  Potpora za sufinanciranje prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava odobrava u iznosu do 100 % od dostavljene ponude za izvođenje radova, odnosno nabavku, a najveći iznos potpore po pojedinom podnositelju zahtjeva ne može biti veći od 20.000 kuna. 

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog