Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županija financira provođenje projekata poticanja zapošljavanja

  Problem dugotrajne nezaposlenosti izražen je i na području Osječko-baranjske županije jer 45 % evidentiranih osoba na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje čeka na posao duže od godine dana. Radi ublažavanja takvog stanja, a osobito radi poticanja zapošljavanja županijska uprava provodi više projekata, među kojima je i osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba za njegovateljice te za računovodstvo za mala poduzeća.

  Tako je jučer, župan Ivan Anušić potpisao ugovor s ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta “Poetika” – Eržebet Tomić kojim Županija sa 30 tisuća kuna pomaže organiziranje tečaja za njegovateljice za 15 polaznika/ca te s direktorom Pučkog otvorenog učilišta “Osijek” – Miroslavom Amreinom gdje sa 30 tisuća kuna sufinancira troškove osposobljavanja 12 polaznika/ca za računovodstvo za mala poduzeća.

  “Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te sukladno iskazanim potrebama na tržištu rada financira provođenje ovih projekata poticanja zapošljavanja. Uz troškove tečaja, po prvi put svim polaznicima pokrivamo i troškove prijevoza do učilišta” – istaknuo je župan Ivan Anušić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog