Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Podržavate li Jandrokovićevo prekidanje službenog posjeta Srbiji?

  Predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković u srijedu je prekinuo službeni posjet Srbiji zbog incidenta koji je napravio Vojislav Šešelj.

  Šešelj je psovao hrvatsku delegaciju prilikom ulaska u srpsku Skupštinu. Pokušao je pritom i poderati hrvatsku zastavu, a potom ju je zajedno s još jednim zastupnikom počeo i gaziti, piše vecernji.hr.

  – Dobro je krenulo, imali smo dva jako dobra sastanka, međutim, tada se dogodio taj incident sa Šešeljem. Smatram da je to nešto preko čega ne možemo i nećemo prijeći i iz tog razloga odlučili smo prekinuti posjet – rekao je Jandroković.

  – Dogodilo se to a da mi to nismo vidjeli. Prema informacijama i samom priopćenju stranke kojoj pripada Šešelj rečeno je da je on gazio po hrvatskoj zastavi. To je nešto što je gnjusno, neprihvatljivo – dodao je.

  Jandroković je najavio izjavu u Saboru po povratku u Zagreb.

  “Izaslanstvo Hrvatskoga sabora predvođeno predsjednikom Gordanom Jandrokovićem odlučilo je prekinuti službeni posjet Republici Srbiji nakon incidenta koji je izazvao predsjednik Srpske radikalne stranke i zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Vojislav Šešelj. Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu zajedno sa zastupnikom Filipom Stojanovićem oskrnavio hrvatsku državnu zastavu, a nakon toga, prolazeći pored članova hrvatskog izaslanstva, uputio im je uvredljive poruke. Unatoč vrlo dobrom početku službenoga posjeta i opredijeljenosti da napravimo najbolje za unaprjeđenje odnosa dviju država, zbog ovoga čina kojim je grubo povrijeđeno dostojanstvo Republike Hrvatske i Hrvatskoga sabora, prekinuli smo posjet”, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

  Ovotjedno pitanje naše Web ankete je:

  Podržavate li Jandrokovićevo prekidanje službenog posjeta Srbiji?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Foto: Arhiva

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog