Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • S križem na leđima od Đakova do Zagreba

  Danas oko 10 sati Mato Marinović, umirovljeni policajac, porijeklom iz Žepča, odlučio je propješačiti put od Đakova do Zagreba, s križem na leđima. Razlog zbog kojeg se odlučio na put je teška životna priča i nepravda koju nastoji ispraviti.

  “Težak križ nosim, a tako mi je postao lagan uz molitvu i krunicu. Sedam puta sam išao pohoditi Gospu, bosih nogu 20 kilometara, išao sam u Međugorje, Mariju Bistricu, ovaj put idem na najteži put u Zagreb – 250 kilometara, planiram doći do 13. travnja kada je moj rođendan. Dobio sam odobrenje za put od PU Đakovo. Snage za put mi daje Bog. Sve su mi uzeli, ali nisu dušu. Mogu uzeti tilo, ali ne mogu uzeti dušu i vjeru u Boga,” rekao je Marinović.

  Zagreb mu je prvi cilj, a društvo će mu praviti i violina na kojoj će svirati pjesme koje je on sam napisao. Jednu od njih upriličio je i na našem đakovačkom trgu.

   

  “Sva snaga su mi molitva, pjesma i violina. Na put krećem ovog trenutka, bio sam u katedrali i pomolio se, pa odmah krećem prema Našicama, prema Zagrebu. ” rekao je Marinović. A na naš upit što nosi od opreme rekao je: “Nisam još uzeo kruha i vode, uzet ću negdje usput. Imam par čarapa i donjeg veša, dvije majice i dokumente o počinjenom zločinu. Imam krunicu, imam Gospu.”

  U slučaju lošeg vremena kaže da ga ništa ne smeta, odmarat će na benzinskim postajama noću, a danju će pokušati prijeći što više kilometara.

  Dok je svirao, na trgu se okupila nekolicina ljudi koji su s čuđenjem promatrali što se događa. Upitali smo ih što misle o ovome.

   

  FOTO: Radio Đakovo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog