Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Na Uskrsnom koncertu Vivaldijeva “Glorija” i Handelova “Aleluja”

    U samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u petak, 6. travnja, održat će se Uskrsni koncert na kojem će nastupiti Župni zbor “Gospe od Spilica ” s Visa, klapa Liket i Komorni ansambl Hrvatske gradske glazbe Vis. Dirigent je Mateo Narančić od kojeg smo saznali što pripremaju.

    “Pripremamo Uskrsni koncert koji će sadržavati, osim tradicionalnih uskrsnih pjesama, i klasičnu glazbu i to jedne od boljih točaka klasike kao što su npr. Vivaldijeva “Glorija”, Handelova “Aleluja”.

    Osim toga pripremaju i druga iznenađenja.

     

    Saznali smo od dirigenta Matea Narančića i zašto je otok Vis, s kojeg dolaze gosti, toliko poseban.

    “Vis je najudaljeniji naseljeni otok, dosta je izoliran od kopna pa je možda utjecalo to na njegovu posebnost. Ali poseban je i što se tiče glazbe i kulture, uvijek je bio vrlo aktivan. Imamo gradsku glazbu koja ove godine obilježava 170 godina od osnutka, a to ju svrstava u jednu od najstarijih glazbi u Hrvatskoj, a u Dalmaciji je i najstarija. S druge strane, crkveni zbor Visa ove godine slavi 70. obljetnicu. Osnovan je dolaskom časnih sestara na Vis i tada je postao mješoviti zbor, a neki članovi zbora su i dan danas u njemu od samih početaka.”

     

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

    Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

    Blog