Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Na Uskrsnom koncertu Vivaldijeva “Glorija” i Handelova “Aleluja”

  U samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u petak, 6. travnja, održat će se Uskrsni koncert na kojem će nastupiti Župni zbor “Gospe od Spilica ” s Visa, klapa Liket i Komorni ansambl Hrvatske gradske glazbe Vis. Dirigent je Mateo Narančić od kojeg smo saznali što pripremaju.

  “Pripremamo Uskrsni koncert koji će sadržavati, osim tradicionalnih uskrsnih pjesama, i klasičnu glazbu i to jedne od boljih točaka klasike kao što su npr. Vivaldijeva “Glorija”, Handelova “Aleluja”.

  Osim toga pripremaju i druga iznenađenja.

   

  Saznali smo od dirigenta Matea Narančića i zašto je otok Vis, s kojeg dolaze gosti, toliko poseban.

  “Vis je najudaljeniji naseljeni otok, dosta je izoliran od kopna pa je možda utjecalo to na njegovu posebnost. Ali poseban je i što se tiče glazbe i kulture, uvijek je bio vrlo aktivan. Imamo gradsku glazbu koja ove godine obilježava 170 godina od osnutka, a to ju svrstava u jednu od najstarijih glazbi u Hrvatskoj, a u Dalmaciji je i najstarija. S druge strane, crkveni zbor Visa ove godine slavi 70. obljetnicu. Osnovan je dolaskom časnih sestara na Vis i tada je postao mješoviti zbor, a neki članovi zbora su i dan danas u njemu od samih početaka.”

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog