Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi natječaj za mlade poljoprivrednike

  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je objavila novi Natječaj za operaciju 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ iz Programa ruralnog razvoja RH. Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (na dan podnošenja Zahtjeva za potporu) koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu.
  „Imamo nova pravila u odnosu na ranije natječaje za mlade poljoprivrednike. Uveli smo novu kategoriju poljoprivrednika koji se mogu prijaviti. Do sada su to mogli samo oni kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost i koji su obveznici socijalnog osiguranja po osnovi poljoprivrede, a sada smo omogućili da se na natječaj prijave i oni kojima poljoprivreda nije osnovna djelatnost. Razlika je u visini potpore koju mogu ostvariti mladi, pa tako oni koji se bave isključivo poljoprivredom i dalje mogu dobiti 372 tisuće kuna potpore, a oni kojima poljoprivreda nije osnovna djelatnost 148.000 kuna – izjavio je ministar Tomislav Tolušić izrazivši nadu da će ova izmjena potaknuti mlade ljude na ostanak u ruralnim područjima i razvoj poljoprivredne proizvodnje koja im do sada nije bila glavno zanimanje.“
  Potpora mladim poljoprivrednicima u obliku bespovratnih financijskih sredstava dodjeljuje se na dva načina:
  –          372.000 kuna onima kojima će poljoprivreda biti glavno zanimanje i koji će biti obveznici doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede (mirovinsko i zdravstveno osiguranje) najmanje 5 godina nakon konačne isplate potpore.
  –          148.800 kuna  onima kojima poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i koji neće biti obveznik doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede.
  Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 132,5 milijuna kuna, a ovim bespovratnim sredstvima mogu se financirati mnogobrojne aktivnosti kao npr. kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i drugo.
  Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 25. travnja do 13. lipnja 2018. godine do 12:00 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog