Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sjećanje na profesora Andriju Šuljaka

  Misnim slavljem u josipovačkoj crkvi svetog Mihaela arkanđela i prigodnom komemoracijom u školi, Josipovčani su se jučer na godišnjicu smrti prisjetili života i djela pokojnog Andrije Šuljaka, Josipovčanina, svećenika, kanonika i profesora crkvene povijesti koji je preminuo prije 8 godina.

  Nakon misnog slavlja koje je predvodio punitovački župnik Đurica Pardon i molitve i paljenja svijeća uz bistu pokojnog prof. Šuljaka, o njegovu životu i djelu govorio je dr. sc. Dražen Kušen, ravnatelj Državnog arhiva u Osijeku.

  Mons. dr. sc. Andrija Šuljak rođen je 23. listopada 1936. u Josipovcu Punitovačkom, zaređen je za svećenika 29. lipnja 1962. u Đakovu. Nakon četiri godine župničke službe u Oprisavcima, odlazi na studij crkvene povijesti u Rim, a službu profesora preuzeo je 1971. i obnaša je sve do umirovljenja 2006. godine.

  Bio je rektor Bogoslovnog sjemeništa i Visoke bogoslovne škole, pročelnik Instituta za teološku kulturu laika u Osijeku, ravnatelj Svećeničkog doma, duhovnik u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa, član Zbora savjetnika, urednik časopisa Diacovensia.

  Kapelanom Njegove Svetosti imenovan je 1989., a članom Prvostolnoga kaptola 1994. (Tekst i foto: Mirko Knežević)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog