Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Krstičević: “Hrvatska vojska mora biti prožeta simbolima i vrijednostima Domovinskog rata”


  “Naša današnja obaveza je širiti istinu o Domovinskom ratu i stoga ova Vlada, Plenkovićeva Vlada, radi na afirmiranju nacionalnih simbola čuvajući uspomenu na važne događaje i odajući počast svima koji su se žrtvovali za našu slobodu”, poručio je Damir Krstičević, izaslanik premijera Andreja Plenkovića, govoreći na svečanosti povodom obilježavanja 27. obljetnice Treće gardijske brigade Kune.
  Podsjetio je na doprinos Kuna u obrani zemlje, od Slavonije do juga Hrvatske, a o čemu, kako je rekao, govori i podatak o 371 poginulom pripadniku, više od 1088 ranjenih i 15 nestalih.
  “Ono što je ključ, Hrvatska vojska mora biti prožeta simbolima i vrijednostima Domovinskog rata”, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krstičević podsjetivši i na ulogu generala Bobetka, ministra Šuška, Blage Zadre i drugih pojedinaca ….
  “Pred Hrvatskom vojskom su novi izazovi, radimo na tome da Hrvatska vojska bude u svakom trenutku spremna pomoći narodu, ali i u svakom trenutku biti trajni jamac mira i sigurnosti na ovim prostorima”, naglasio je Krstičević zaključivši da je temeljna zadaća Hrvatske vojske “ne biti u vojarnama i čekati, nego biti na terenu i pomagati ljudima u nevolji”.
  Na svečanosti povodom obilježavanja 27. obljetnice Treće gardijske brigade, koja je počela misom u katedrali i odavanjem počasti poginulima kod spomenika na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca, govorio i Ante Deur, izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Kolinde Grabar Kitarović. On je pozvao na zajedništvo, a čestitke pripadnicima Kuna uputio je i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog