Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan Anušić: “U mandatu isfinancirati jedan kapitalni objekt u svakoj jedinici lokalne samouprave”

  Osječko-baranjski župan Ivan Anušić posjetio je sa suradnicima Grad Đakovo gdje je s gradskim čelnicima održao radni sastanak o zajedničkim projektima i temama od zajedničkog interesa.

  Županija će, kako je najavio župan Anušić, u sklopu natječaja za infrastrukturne projekte financirati izgradnju spojne ceste do deponije Vitika.

  “Županija je odlučila da će u svakoj jedinici lokalne samouprave u ovome mandatu isfinancirati jedan kapitalni objekt, a Grad Đakovo je nominirao tu cestu”, pojasnio je župan Anušić.

  Među projektima čija realizacija slijedi je i tartan staza na srednjoškolskom igralištu i energetska obnova škola.

  “Tartan staza, 330 tisuća kuna vrijedan projekt, radovi počinju čim vrijeme dopusti, a bit će gotova u roku od 30 dana od uvođenja izvođača, a tu su i projekti energetske obnove zgrada, odnosno škola vrijednosti 13 milijuna kuna koje financira Fond za zaštitu okoliša i OBŽ. Ukupno je s prošlom godinom za energetsku obnovu izdvojeno 17 milijuna, a prošle je godine napravljano vrijednosti 4 milijuna kuna na području Đakova”, naglasio je župan.

  Bilo je riječi i o projektu izgradnje nove zgrade Ekonomske škole, a spominjala se i Glazbena te nadogradnja Nazorove škole. Što se tiče zgrade Ekonomske škole, kako je rekao Anušić, čekaju se u sljedećih mjesec dana procjene statičara, odnosno procjene struke koja bi trebala reći isplati li se više izgradnja nove zgrade ili dogradnja postojeće. Slično je, kako je zaključio, i sa Glazbenom školom i dogradnjom Nazorove škole.

  Nakon susreta s gradskim čelnicima, župan Anušić posjetio je Dom zdravlja Đakovo gdje je bilo riječi o projektu prenamjene objekta bivšeg rodilišta u specijalističke ambulante.

  ” Početak srpnja 2020. godine krajnji je rok do kada će se u primarnoj zdravstvenoj zaštiti prenamijeniti bivše rodilište u sedam ordinacija, odnosno pet djelatnosti, novih ambulanti, u Đakovu, prenamjenu će u cijelosti financirati OBŽ, a vrijednost je 5, 7 milijuna kuna”, kazao je župan Anušić.

  Dokumentacija za prenamjenu rodilišta je gotova, prva faza, kako je rekao ravnatelj Boro Knezović, građevinskih radova vrijedna je oko 2,8 milijuna kuna, uskoro se očekuje i početak radova, a riječ je o površini od oko 400 kvadrata .

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog