Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za potpore poljoprivrednicima OBŽ osigurala 5,2 milijuna kuna

  Temeljem Odluke o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije na internetskim stranicama Županije (www.obz.hr) objavljeno je devet javnih poziva za čiju je provedbu u Županijskom proračunu za 2018. godinu osigurano ukupno 5,2 milijuna kuna. Javni pozivi su otvoreni od 1. ožujka do utroška planiranih sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2018. godine.
  Obrazac zahtjeva i obrasci potrebnih izjava mogu se podići u Upravnom odijelu za poljoprivredu Osječko-baranjske županije ili na internetskim stranicama Županije.

  Za potpore mladim poljoprivrednicima na području županije osigurano je 300.000 kuna, za potpore oštećenicima u slučaju elementarne nepogode 100.000, za potpore za kontrolu plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima osigurano je 200.000, za istraživačke projekte u poljoprivredi 300.000 kuna, za potpore poljoprivrednicima za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda osigurano 700.000 kuna, za promotivne mjere u korist poljoprivredne proizvodnje osigurano je 250.000, za potpore za sudjelovanje u programima kvalitete i stvaranja robne marke poljoprivrednih proizvoda osigurano je 250.000, za uređenje ruralnog prostora osigurano je 3 milijuna kuna, odnosno za izgradnju i održavanje ruralne infrastrukture, poboljšanje komunikacijskih veza unutar ruralnog prostora popravkom i izgradnjom putne mreže, dok je za potpore za očuvanje tradicionalne proizvodnje i razvoj tržišta autohtonih proizvoda na području Osječko-baranjske županije osigurano 100.000.
  Nakon što Skupština Županije donese Odluku o dopunama Odluke o potporama poljoprivredi i ruralnom razvoju objavit će se četiri nova javna poziva za potpore u stočarstvu za čiju je provedbu u proračunu Županije za 2018. godinu planirano 2 milijuna kuna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog