Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Trebaju li Hrvatskoj izraelski borbeni avioni?

  Na posljednjoj sjednici Vlade prva točka dnevnog reda bila je odluka o nabavi 12 izraelskih zrakoplova F-16, te još jedno kreditno zaduživanje za refinanciranje postojećih kredita Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, kao i Autoceste Rijeka – Zagreb. Članovi Vlade izjasnili su se i o oporbenom pokretanju pitanja povjerenja potpredsjednici Vlade Martini Dalić, piše Media Servis.

  U tradicionalnoj uvodnoj riječi premijer Andrej Plenković prvo se osvrnuo na podizanje kreditnog rejtinga Hrvatske od strane agencije Standard & Poor‘s koja je tako druga od tri velike svjetske agencije koja nam je rejting popravila. Osvrnuo se i na prošlotjedni summit Europskog vijeća na kojem je dominirala tema Rusije, odnosno napada nervnim otrovom na britanskom tlu. Hrvatska je među državama koje su odlučile protjerati jednog ili više ruskih diplomata.

  “Hrvatska zna voditi računa i o svojim gospodarskim i političkim interesima”, poručio je Plenković.

  “Današnja sjednica ima dvije važne teme, obje su i financijskog i strateškog karaktera”, nastavio je premijer i prebacio se na temu o nabavi borbenih zrakoplova koji će državu koštati 2,9 milijarda kuna. Plenković je naglasio da je odluka temeljito raspravljena, te naglasio da će izraelski avioni kvalitetno odrađivati posao još barem 25 godina. Odluku je nazvao generacijskom i naglasio da se ona donosi s punom odgovornošću, a poruku je imao za prethodne vlade.

  “Ovdje želim kazati cijeloj Hrvatskoj javnosti da je ovo odluka koja je odgađana niz godina. Odluka koju do sada iz niza razloga nisu preuzele, u smislu političke odgovornosti, brojne ranije Vlade”, naglasio je Plenković.

  “Država s borbenim avionima ima sposobnost preventirati rat, spriječiti sukob i razaranje, zaštititi granice i ljude i čuvati mir. To je stvar nacionalnog ponosa i naša odgovornost prema budućim generacijama, prema našoj Hrvatskoj”, izjavio je ministar obrane Damir Krstičević. U ovotjednoj Web anketi pitamo vas:

  Trebaju li Hrvatskoj izraelski borbeni avioni?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog