Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Ima li Đakovo perspektivu za mlade ljude?

  U veljači je zaustavljen rast nezaposlenosti. Prema najnovijim podacima Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u Osječko-baranjskoj županiji evidentirano je 23.114 nezaposlenih osoba, odnosno 1,9 posto manje nego prethodna mjeseca ili 16,5% posto manje nego u veljači 2017. godine.

  I dalje vrlo visok udio nezaposlenih žena, čak 59,2 posto, a udio nezaposlenih starijih od 50 godina je 33,7 posto.U đakovačkoj ispostavi u veljači se broj nezaposlenih smanjio za 1,5 posto u odnosu na siječanj i u evidenciji je bila 3.551 osoba od kojih je 1864 s područja grada.

  U ukupnom broju nezaposlenih u Đakovštini najviše je onih sa trogodišnjom srednjom školom, 1.123, bez posla je i 1059 osoba sa završenom četverogodišnjom školom, 875 s osnovnom školom, 133 sa završenim prvim stupnjem fakulteta i 175 sa završenim fakultetom. Iako je u veljači zaustavljen rast nezaposlenosti, sudeći prema komentarima na Facebooku Radio Đakova, Đakovčani ipak ne misle da Đakovu “ide na bolje”. Naime, na Facebooku smo pitali: “Što je uzrok pada nezaposlenosti?” Ovo su neki od odgovora:

  “Ovako glupo pitanje, što je uzrok pada nezaposlenosti. Jednostavno svi odlaze, čak i ljudi preko 50,umirovljenici svi odlaze, zbog političara, uhljeba, korumpiranosti.” – napisao je Pero.

  “To pitanje trebate postaviti djeci u maloj školi jer sigurno će znati odgovor. Ne znam nikoga od uže i šire familije,a bome ni prijatelja da se zaposlio. Prema tome,ne znam šta pričate??” – napisala je Ljilja.

  “O čemu oni pričaju…. Skoro se sve tvornice, mala poljoprivredna imanja, mali obrti….da ne nabrajam sve….sve je zatvoreno. Zato su svi i osli van HR i nezaposlenost pala….Pa to i vrapci i komarci znaju….Žalosno ali istinito…” – napisao je Stjepan.

  U ovotjednoj Web anketi pitamo vas:

  Ima li Đakovo perspektivu za mlade ljude?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog