Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dožupan Petar Lagator novi je predsjednik GSV-a

  U Osijeku su danas izabrani novi čelnici Gospodarsko-socijalnog vijeća Osječko-baranjske županije. Dožupan Petar Lagator predsjednik je GSV-a, dopredsjednik iz redova poslodavaca ponovno je Mirko Falamić, a za drugog dopredsjednika iz redova sindikata imenovan je Drago Bešlo.
   Dopredsjednik Falamić, kao predstavnik poslodavaca, istaknuo je da poslodavci nisu zadovoljni dosadašnjim stanjem, pa imaju velika očekivanja od aktualne županijske vlasti. I dalje su najveći problem visoka izdvajanja za zaposlene.
   Ivan Ravlić, vršitelj dužnosti predstojnika Regionalnog ureda Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, izvijestio je da je u evidenciji 23.450 nezaposlenih, da više od polovice nezaposlenih posao čeka najmanje godinu dana te da je 20 posto evidentiranih starije od 55 godina. Iznesen je i podatak da je oko 3.400 osoba u prošloj godini privremeni izvor  prihoda našlo   u sezonskim poslovima na Jadranu, a isto toliko očekuje se i ove godine.
  Novi predsjednik GSV-a Osječko-baranjske županije Petar Lagator najavio je kako se nastavlja uhodana suradnja socijalnih partnera u županiji.
  – Kroz cjeloviti program vodit ćemo računa o daljnjem promicanju i vođenju cjelovite gospodarske, socijalne, porezne i razvojne politike na području cijele županije – rekao je Lagator. 

  Foto:OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog