Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Veterinarska stanica Đakovo “doktor” za sve vrste životinja: Među “pacijentima” lane i guska

  Veterinarska stanica Đakovo pravi je veteran u svojoj branši. Osnovana je 1953. godine i nalazi se u užem centru grada na adresi Kralja Tomislava 33. Ove godine slave 65 godina postojanja, te su, kako ističu, ponosni na tako dugu tradiciju.

  -Možemo se pohvaliti kako imamo najveći broj visokoobrazovanih djelatnika u Đakovštini –  doktora veterinarske medicine, doktora znanosti veterinarske medicine, magistara veterinarske medicine, magistara ekonomije, diplomiranog agronoma i dr. Sve ovo navedeno daje jednu težinu i povjerenje ljudi koji rade s nama već 65 godina. Imamo i najveću ponudu proizvoda za kućne ljubimce u Đakovštini te najopremljeniju ambulanta za male životinje. Tako je za dijagnozu bolesti vašeg ljubimca  potrebno svega 15-ak minuta da bi se saznala krvna slika te o kojoj bolesti je riječ, ističe u uvodu direktor Ante Strmotić.

  Ambulanta u Đakovu specijalizirana za kućne ljubimce

  Veterinarska stanica Đakovo d.o.o. trenutno zapošljava 33 djelatnika, a u sklopu stanice na području Đakovštine djeluju i ambulante u Đakovu, Strizivojni, Drenju, Gorjanima, Levanjskoj Varoši i Kešincima. Svih šest ambulanti pružaju usluge liječenja domaćih životinja i veterinarsko inspekcijskih pregleda, dok je ambulanta u Đakovu specijalizirana za problematiku i specijalističko liječenje malih životinja – kućnih ljubimaca. Radno vrijeme ambulante za male životinje je od ponedjeljka do petka od 8 do 15h i subotom od 8 do 13h.

  Za sve upite i savjete u slučaju bolesti vašeg kućnog ljubimca dostupna je voditeljica ambulante za male životinje mag.univ.med.vet Jelena Bojanc na broj mobitela 099/ 443 4021 ili osobno u ambulanti za male životinje.

  Veljača – mjesec kastracije

  Za veljaču je uvriježeno da je  “mačji mjesec”, pa uz to ide jedna zanimljiva akcija.

  – Cijelu veljaču u ambulanti za male životinje imamo akciju kastracije i sterilizacije mačaka. Sterilizacije ženke cijelu veljaču je 220,00 kn dok je kastracija mužjaka samo 150,00kn. Jako je velik interes građana za uslugama kastracije/sterilizacije pa za sve upite i predbilježbe najbolje nas nazovite na već spomenuti broj telefona, navodi voditeljica Jelena Bojanc.

  Poželjno je da se kastriraju i muške i ženske životinje (mačke, psi, kunići); ženske mace i kujice  s navršenih šest mjeseci, muške mačke 7 – 8 mjeseci, muški psi, ovisno o pasmini, kada navrše godinu dana, a srednje i velike godinu i pol do dvije, kunići sa šest mjeseci… Što se tiče ženskih životinja, bitno je vrijeme kastracije, naglašava simpatična veterinarka, objašnjavajući nam zašto je zapravo potrebna kastracija.

  – Za ženske životinje kastracija je poželjna zbog prevencije tumora mliječnih žlijezda i upale maternice, dok kod muških životinja štiti od pojave tumora testisa, problema s prostatom (benigna hiperplazija prostate) u starijoj dobi. Što se tiče muških životinja, smanjuje se agresivnost i sprječava bježanje od kuće za ženkama, kada je riječ o psima, dok se kod mačora sprječava nepoželjno obilježavanje teritorija smrdljivim urinom, ističe voditeljica ambulante.

  Među životinjskim pacijentima i jedno lane i guska

  Osim redovitih pacijenata iz svijeta malih životinja, u ambulanti se znalo naći i zanimljivih bolesnika koji tu ne pripadaju. Naša sugovornica Jelena otkriva nam i neobičnu stranu svoga posla.

  – Jednoga dana u ambulantu nam je doneseno lane kojega su u svome dvorištu u jednoj seoskoj sredini pronašli lovci. Lane je bilo pothlađeno i dehidrirano. Prihvatili smo tog nesvakidašnjeg pacijenta, liječili ga dva dana stacionarno u našoj ambulanti, a osobama koje su dovezle tu plahu životinju, savjetovali smo zamjensko mlijeko. Također, među zanimljivosti ubrajamo i jednu gusku koju je u ambulantu donio vlasnik, nakon što ju je napao gusan i nanio joj ozljede oka. Propisali smo joj kapi za oči, prepričala nam  je veterinarka neobične zgode iz ambulante za male životinje.

  Dobro je znati…

  Na raspolaganju vam je i dežurni veterinar od 0 do 24 sata svaki dan u tjednu na broj 099/ 443 4025 ukoliko imate bolesnu domaću životinju ili kućnog ljubimca..

  U sklopu Veterinarske stanice Đakovo djeluje i veterinarska ljekarna-pet shop na istoj adresi koja nudi:

  • Lijekove i medicinske pripravke na recept i bez recepta
  • Program za kućne ljubimce (oprema, hrana i lijekovi)
  • Peradarski program
  • Stočnu hranu
  • Dodatke stočnoj hrani (vitamini, minerali,premiksi)
  • DDD program (deratizacija,dezinsekcija,dezinfekcija)
  • Zaprimanje uzoraka mesa za pregled na trihinelu

  Uvjeravamo vas da imamo najširu ponudu opreme za kućne ljubimce u Đakovštini – povodci, hamovi, ogrlice,ležajevi, transporteri te nekoliko vrsta hrane za pse i mačke (Optima Nova, Happy Dog, Happy Cat, K-9, Pro Plan, Purina, Eminent, Kitekat, Chappi I mnoge druge). Najveći izbor poslastica i igračaka za pse i mačke.  Možete pratiti naše akcije putem Facebook stranice Veterinarska ljekarna-Pet shop Đakovo jer često imamo akcije na koje naši pratitelji jako dobro reagiraju i vrlo brzo razgrabe akcijsku zalihu proizvoda.

  Sve informacije su vam dostupne na broj telefona 812 291 ili u samoj ljekarni.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog