Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Jubilej Milosrdnih sestara svetog Križa: 150 godina u Đakovu

  Družba Milosrdnih sestara svetog Križa ove godine obilježava 150-u obljetnicu dolaska u Đakovo. Središnja svečanost održat će se 9. lipnja kada će se, nakon svečanog misnog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova, u Hrvatskom domu održati akademija.

  Prve sestre svetog Križa u Đakovu su došle na poziv biskupa Josipa Juraja Strossmayera koji je želio da sestre rade na odgoju ženske mladeži, podsjeća sestra Finka Tomas, članica provincijalne Uprave i zamjenica glavne sestre.

   

  Dio tog doprinosa tijekom proteklih 150 godina sestre svetog Križa planiraju kroz različite sadržaje prikazati u ovoj jubilarnoj godini, a prve aktivnosti, kako najavljuje sestra Finka, održat će se već u ožujku.

  Predviđena je i zajednička molitvena večer sestara i Đakovčana na kojoj bi se molitvom zahvalili za 150 godina života i rada zajednice u Đakovu, ali i regionalna okupljanja

   

  Osim toga, snima se i film o djelovanju Provincije čija premijera će biti dan uoči središnje svečanosti, kaže sestra Finka Tomas ističući da je moto jubileja “Otajstvo Križa sjaji se”.

   

  Odgojni rad sestara svetog Križa nastavlja se i danas kroz njihovo prisustvo u školama i vrtićima, svoj doprinos dale su i daju i u župnom pastoralu, djeluju i karitativno, a kroz Dnevni boravak rade i sa starijima, dodaje sestra Finka.

   

  Đakovačke sestre svetog Križa djeluju i u drugim zemljama o čemu će također biti riječi tijekom obilježavanja 150. obljetnice.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog