Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački vodovod: “Treba zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja”

  Zbog najavljenih niskih temperatura koje se očekuju ovoga vikenda i u Slavoniju, iz Đakovačkog vodovoda pozivaju na zaštitu vodovodnih instalacija, posebno onih koje se nalaze u negrijanim prostorima. Potrebno je posebno zaštiti vodomjere, upozorava Petar Blažević.

  “Prema najavama, za idući tjedan predviđaju se temperature od -9 do čak – 17 Celzijevih stupnjeva zbog čega postoji mogućnost smrzavanja i puknuća vodovodnih instalacija, odnosno do poplave bilo kuća, stanova, vikendica, naravno s naglaskom na objekte u kojima se već duže vrijeme ne živi i ne boravi. Kao i ranijih godina, preporuka Đakovačkog vodovoda potrošačima je da zaštite svoja vodomjerna okna, da ona okna koja nisu zaštićena od smrzavanja ili vodomjere oblože termoizolacijskim materijalom kako ne bi došlo do smrzavanja i puknuća”, ističe Blažević.

  Za instalacije u prostorijama koje se ne koriste, poput garaža, vrtnih kućica ili drugih negrijanih pomoćnih prostorija, preporuka je ispustiti vodu. Na taj način sprečava se mogućnost puknuća i poplave objekata, navodi Blažević. U slučaju puknuća, odnosno smrzavanja vodomjera potrebno je odmah obavijestiti dežurnu službu Đakovačkog vodovoda radi sanacije, odnosno zamjene smrznutog vodomjera.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog