Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Svjetski dan socijalne pravde

  Danas se obilježava Svjetski dan socijalne pravde i to s ciljem davanja podrške naporima u iskorjenjivanju siromaštva, osiguranju dostojanstva na radu i ravnopravnosti spolova te postizanju socijalne sigurnosti i pravde za sve. Povodom Svjetskog dana socijalne pravde ravnateljica Centra za socijalnu skrb Dubravka Petrović navela je kako svaki pojedinac zaslužuje dostojanstveni život.

   

  Na iskorijenjivanje siromaštva djeluje i sam Centar za socijalnu skrb.

   

  “Za ovogodišnju temu Svjetskog dana socijalne pravde Ujedinjeni narodi izabrali su dostojanstveni rad i njegovu uloga u globalnim migracijama. UN ističe da je većina migracija na globalnoj razini izravno ili neizravno vezana uz traženje prilika za dostojanstveni rad. Podaci za Hrvatsku potvrđuju da glavni uzrok iseljavanja nije nezaposlenost, nego potraga za kvalitetnijim poslom”, ističe se u priopćenju Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.


  “Jednake mogućnosti i pristup tržištu rada, pravedni radni uvjeti, te socijalna zaštita i uključenost načela su na kojima se temelji Europski stup socijalnih prava, što su ga na socijalnom sastanku na vrhu u Göteborgu, u studenome 2017., proglasili čelnici EU-a, a među njima i predsjednik Vlade RH. Načela su usvojena, ciljevi postavljeni, a zvona zvone na uzbunu”, navodi se u priopćenju Saveza samostalnih sindikata Hrvatske povodom Svjetskog dana socijalne pravde .

  “Svjetski dan socijalne pravde prilika je da osvijestimo značaj razvoja i pružanja novih socijalnih usluga za ranjive društvene skupine i pojedince u Gradu Đakovu”, ističe se u prigodnom priopćenju Gradske organizacije SDP-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog