Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Trgovina Amicus spremna za najavljeni snijeg: “Lopate češće kupuju žene nego muškarci”

  Kada se želi istaknuti dobra opskrbljenost neke trgovine, obično se kaže da prodaju sve, od igle do lokomotive… U prenesenom značenju, ta se narodna izreka može primijeniti i na trgovinu i servis Amicus u Frankopanskoj ulici 19 u Đakovu. Ondje su “igla” najsitniji vijci koje možete kupiti tek za nekoliko lipa, a “lokomotiva” aparat za zavarivanje s cijenom od 150.000 kuna. I već su dva prodana, a uskoro bi i treći mogao dobiti kupca, ponosno nam govori Mario Segedi, osnivač, vlasnik, direktor i trgovac, sve u jednoj osobi. Uvijek dobro raspoložen i spreman na priču, ističe kako se Đakovo i on vole javno već punih 11 godina, koliko se trgovina nalazi na istome mjestu, samo se mijenjao organizacijski oblik i naziv, pa će se pojedini kupci možda prije sjetiti da su tu donedavno bili alati Bugi. Svakodnevno na posao stiže iz Osijeka, ali ga neka neobjašnjiva ljubav veže uz Đakovo i njegove ljude. Osjete to i kupci pa rado na vraćaju, a krug se proširio na cijelu Đakovštinu, pa i brodsko područje.

  -U stalnoj ponudi imamo oko 15.000 artikala, dok se u sezonskoj vrti još oko tri tisuće, objašnjava nam Mario, dok pokušavamo pogledom obuhvatiti krcatu trgovinu. U stalnoj ponudi su hobi i profi alati, od već spomenute vijčane robe, alata za svakodnevnu upotrebu, bušilica, brusilica, tračnih pila, kompresora, rezervnih dijelova za elektro alate svih marki, remenja i četkica, kutija za alat, sjekira svih vrsta, od malih do velikih, električnih cjepača, opreme za automehaničarske radionice, zaštitne odjeće i obuće…Nemoguće je sve nabrojati. Što se , pak, sezonske ponude tiče, ističe upravo završeni program za svinjokolju koji je obilježio studeni i prosinac, uskoro će ponuda vrtnog programa, pa zatim za ljetno uređenje i održavanje okućnica

  -Roba je prilagođena tržištu na kojemu se nalazimo, to su dakle strojevi za industriju, hobi alati, zaokružili smo asortiman potrošnog pribora. Mi smo i trgovina i servis, pa tako nudimo i uslugu oštrenja noževa, prodajemo kvalitetne marke noževa, zatim industrijske sprejeve, svrdla za beton i specijalna svrdla, nareznice i ureznice, rezne brusne ploče, opremu za keramičare, radne hlače i jakne za sve vrste djelatnosti, niske i visoke radne cipele… nabraja dalje Mario. Za pogled nam zapinju sirkove metle i lopate za čišćenje snijega. Prisjećamo se jedne od prošli zima, kada je Đakovo iznenadio debeli snježni pokrivač, pa je zavladala nestašica lopata.

  -Ove zime snijega nije bilo, no, po nekim prognozama u sljedećem razdoblju trebao bi zabijeliti i našu ravnicu. Mogao bi to ponovno postati jedan od traženijih alata, smije se Mario, pokazujući nam asortiman svojih lopata.
  -Imamo plastične lopate od 40 cm s držalicom, unificiranom za bilo kojeg korisnika, i za jači i za nježniji spol, zatim aluminijske lopate po sto kuna. One su dugotrajnije, šire oštrice i tvrđe, ali se slabije traže, jer se za njih zalijepi snijeg ako je mokar. S dobavljačem smo dogovorili isporuku kompletnih lopata s držalicom po cijeni od 45 kuna, ili pak samo lopate čija je cijena 20 kuna, ili samo držalice, tako da svatko može naći što mu treba. Sada samo čekamo snijeg, dodaje Mario.

  A tko češće kupuje lopate, žene ili muškarci, pitamo ga.
  Lopate češće kupuju žene! Ili dođu same ili dođu sa suprugom, ali uvijek su one te koje gledaju, isprobavaju, gledaju koja bolje leži u ruci, dok se suprug obično drži sa strane… Gospođe su te koje većinom i čiste snijeg, mislim da je to posao koji je pao na žene… ustvrdio je Mario. Kaže da se u to uvjerio gledajući i oko sebe u Frankopanskoj.

  -Žene su te koje prve izađu s lopatama čistiti snijeg. One možda brže odrade taj posao, dok mi muški volimo taj posao i odgoditi, “ma ima vremena”… dok žene to žele obaviti odmah, dok snijeg još pada, priznaje Mario.

  No, ima rješenje i za one kojima se baš ne da “lopatati”.

  – Tu su freze za snijeg, širok je asortiman ponude, a mi ovdje u trgovini imamo najprodavaniji model… Posljednjih sezona sve su prodavanije, vrlo su korisne, svojim valjcima usitnjavaju i skidaju led ispod površine i svatko tko si može priuštiti, radije odabire frezu nego lopatu, zaključuje Mario.
  A za sve koji se žele uvjeriti u ponudu trgovine i servisa Amicus u Franskopanskoj 19, navodimo da rade od ponedjeljka do petka od 8,00 do 15,00 sati, a subotom od 8,00 do 13,00 sati. Plaćanje je moguće gotovinom i karticama Amex i Diners do 12 rata bez kamata.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog