Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Noći muzeja; od srednjovjekovnog strelišta i kovačke radionice do koncerta i izložbe fotografija

  Đakovačka Noć muzeja, kojoj su se raznolikim programom i ove godine pridružila oba đakovačka muzeja; Muzej Đakovštine i Spomen-muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera, privukla je je veliki broj posjetitelja.
  Posebno živo bilo je u dvorištu Muzeja Đakovštine koje je svojim sadržajima, odnosno kovačkom radionicom i srednjovjekovnim strelištem posebno privuklo najmlađe i njihove roditelje.

  U Muzeju su bile organizirane i projekcije “đakovačkih kronika” iz sedamdesetih godina, a posjetitelji su, uz stalni postav, mogli razgledati i izložbu slika đakovačkim akademskih slikara, a program je u kasnim večernjim satima završio koncertom Zrinke Posavec.

  Jednako živo bilo je i u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera gdje su svoj doprinos ovogodišnjoj Noći muzeja dale i Đakovčanke

  Uz razgledanje stalnog postava, u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera posjetitelji su mogli pogledati i izložbu fotografija pod nazivom “Đakovačka ergela – tradicija konjičkog sporta”, video prezentaciju đakovačkog sporta kroz povijest te pregled rada Planinarskog društva Đakovo.

      

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog