Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskupijsko hodočašće bl. A. Stepincu u Zagreb i Krašić

  Nadbiskup đakovačko-osječki monsinjor Đuro Hranić uputio je 8. siječnja svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije okružnicu u pripravi za nadolazeće veliko nadbiskupijsko hodočašće blaženom Alojziju Stepincu u Zagreb i Krašić, koje će se pod geslom Najsvjetliji lik si nam! održati u subotu 3. ožujka ove godine, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.

  “Najsvjetliji lik si nam! Upravo u te riječi želimo skupiti snagu iznimno snažnoga svjedočanstva, koje nosi i koje nam sjaji u osobi pastira Crkve i mučenika, blaženoga Alojzija Stepinca. Nadahnuće su nam riječi sv. Ivana Pavla II., izrečene u Zagrebu 10. rujna 1994., prigodom njegova prvoga posjeta Hrvatskoj, kad je u zagrebačkoj katedrali, osvrćući se na primjere svetosti među svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima laicima u povijesti hrvatskoga naroda, ustvrdio: ‘Najsvjetliji lik je, bez sumnje, nadbiskup i kardinal Alojzije Stepinac.’, stoji u uvodu okružnice nadbiskupa Hranića u kojoj se podsjeća da se “u 2018. godini navršava 120. obljetnica Blaženikova rođenja u Krašiću (1898.) i 20. obljetnica njegova proglašenja blaženim u Mariji Bistrici (1998.)”

  Nadbiskup u okružnici izražava nadu kako će se na hodočašće odazvati velik broj vjernika, svećenika, redovnika i redovnica te upućuje poziv na sudjelovanje i vjernicima grada Zagreba koji potječu iz župâ Đakovačko-osječke nadbiskupije da se pridruže hodočasničkoj molitvi i svečanoj misi u zagrebačkoj katedrali u subotu, 3. ožujka u 11 sati.

  Foto:NTU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog