Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Punu gradsku blagajnu preuzeli bušari


  Upravljanje punom gradskom blagajnom u Đakovu od jučer su preuzeli bušari, odnosno “pirati” kojima je gradonačelnik Marin Mandarić predao ključeve grada. Primporedaja vlasti bila je ujedno i početak velike pokladne povorke 24. Đakovačkih bušara – najveće pokladne manifestacije u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
  Uz đakovačke lipicance, ali i jahače iz drugih konjogojskih udruga, središnjim ulicama grada, prema riječima organizatora, prošlo je 35 maskiranih skupina s oko 2.000 tisuće sudionika. Osim maskiranih polaznika dječjih vrtića i predškolskih skupina, u veseloj i šarenoj povorci mogle su se vidjeti i tradicijske maske iz svih dijelova Hrvatske; od Slavonije i Baranje, Primorsko-goranske županije do Dalmacije i južne Hrvatske. Posebno zanimljive bile su one suvremene, alegorijske, koje su progovarale o aktualnom trenutku u Hrvatskoj, a i ove godine u bušarskoj povorci bili su i gosti iz Slovenije i Mađarske sa svojim prepoznatljivim tradicijskim maskama.
  Veliki broj posjetitelja popratio je program 24. Đakovačkih bušara koji je nastavljen u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani koncertom i proglašenjem najbolje uspjelih maski.
  Program ovogodišnjih 24. Đakovačkih bušara završen je današnjim pokladnim jahanjem u Selcima Đakovačkim.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog