Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačka Noć muzeja

  I dva đakovačka muzeja; Muzej Đakovštine i Spomen-muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera pridružili su ovogodišnjoj Noći muzeja, a svojim posjetiteljima nude zanimljiv i raznolik program od 18 sati do ponoći.

  U dvorištu Muzeja Đakovštine od 18 sati posjetitelji mogu razgledati kovačku radionicu i upoznati se sa srednjovjekovnim strelištem, a od 20 sati počinju projekcije izabranih “đakovačkih kronika” Foto kino kluba iz radnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća. U 21:30 je otvorenje izložbe radova suvremenih đakovačkih akademskih likovnih umjetnika, a program završava koncertom Zrinke Posavec u 23 sata.

   

  Uz razgledanje stalnog postava, u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera u 19 sati je otvorenje izložbe fotografija pod nazivom “Đakovačka ergela – tradicija konjičkog sporta”, u 20 sati je video prezentacija đakovačkog sporta kroz povijest, a u 21 sat je prezentacija rada Planinarskog društva Đakovo. U Glazbenom programu nastupit će Ženski vokalni sastav Đakovčanke.

   

  I Spomen galerija Ivana Meštrovića iz Vrpolja, uz svoj stalni postav, nudi u ovogodišnjoj Noći muzeja zanimljiv program pod zajedničkim nazivom “Sport, kultura i zabava”. Program počinje u 19 sati “plesom sa vrpoljačkim sportašima”, nastavlja se nastupom Dječje folklorne skupine tamošnjeg KUD-a i Plesnog kluba Kick, pjesme za dušu izvest će Muška pjevačka grupa “Ivan Meštrović”, a predviđen je i pučki igrokaz “Milanka se odvojčila” Mate Baboselca.

   

  Subotnjom plesnom predstavom “Matrix” u Hrvatskom domu –  svoj doprinos ovogodišnjoj Noći muzeja dat će i Histerija Nova, odnosno Škola prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić. Riječ je o glazbeno-plesnom i multimedijalnom spektaklu u izvedbi šibenske djece. Predstava počinje u 19 sati.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog