Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Amadein projekt besplatnog prijevoza starijih i nemoćnih osoba

  Udruga za psiho – socijalne potrebe Amadea, u prosincu 2017. godine započela je projekt pod nazivom „Mobilnost starijih osoba u lokalnoj zajednici“ na području Grada Đakova i prigradskih naselja. Projektom će se omogućiti mobilnost starijih osoba, a pravo na uslugu besplatnog prijevoza imaju: starije i nemoćne osobe (65+), teže pokretne i bolesne osobe te umirovljenici.

  Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Đakovo i uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

  Cilj projekta je unapređivanje kvalitete života socijalno ugroženih, starijih i nemoćnih osoba i osoba s invaliditetom, a usmjeren je na pružanje usluge prijevoza do socijalnih, zdravstvenih i drugih ustanova.

  To znači povećanje kvalitete života starijih osoba, prevencija institucionalizacije, duži ostanak i neovisnost starijih osoba u vlastitom domu, smanjenje rizika od socijalne isključenosti, poticanje aktivnog starenja, omogućavanje starim i nemoćnim osobama dostupnost medicinskim i drugim uslugama, senzibiliziranje lokalne zajednice za potrebe starijih osoba te poticanje na volontiranje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog