Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački Machine Trade radi s najvećim svjetskim tvrtkama, a nudi više od 15 tisuća artikala

  Dipl. Ing. Strojarstva Željko Režić među prvima je krčio put privatnom poduzetništvu 90-ih godina. Nikada nije pokleknuo pred izazovima vremena. Niti raspad metalske tvrtke u kojoj je radio nije ga bacio na koljena. Upravo suprotno, stavio ga je pred nove početke.

  -Te 1990. godine krenuo sam u privatne vode s dobrom idejom – otvoriti maloprodaju rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i taj program se širio svih ovih 27 godina. U ponudi nam je  15-ak tisuća artikala, od dijelova za traktore, najviše grupacije Deutz Fahr Same , potom kombajni Deutz Fahr, nekadašnji naš Đuro Đaković, kao i sve ostale traktore i kombajne koji se pojavljuju na ovome tržištu, jer  kako se mijenja struktura mehanizacije tako se i mi prilagođavamo potrebama, kaže Režić.

  Tu su i dijelovi za priključne strojeve koji idu na traktore za obradu zemlje, od pluga podrivača, sjetvospremača, prskalica, tanjurača… Jedan podatak posebno je zanimljiv.

   -S obzirom na to da tvornice Torpedo više nema, mi smo najveće skladište rezervnih dijelova za traktore Torpedo u Hrvatskoj, i po asortimanu i količini, s ponosom ističe Režić. Za Machine trade, reklo bi se, nema nepremostivih situacija. Spremno odgovaraju na sve izazove tržišta.

  Gotovo svaki dan nosi i neku novu, specifičnu situaciju. Naime, kako ističe Režić, naši su poljoprivrednici uvezli jako puno polovne mehanizacije sa zapada i to nije bilo selektivno, već obuhvaća širok spektar svih proizvođača u Europi. Otuda i raznolika potreba za rezervnim dijelovima, baš kao i potreba za uspostavom kontakata i suradnje s tvrtkama iz Njemačke, Austrije, Nizozemske, Italije.  Zbog toga Machine Trade može osigurati isporuku dijelova u roku 24 do 48 sati, ovisno o dispoziciji dobavljača.

  Ima li nemogućih zahtjeva, pitali smo Režića.

  – Uvijek ima posebnih zahtjeva, ako vam netko traži rezervni dio za traktor star 50 godina, ili za neki drugi stroj, normalno da je to problem. Vani se nakon  20 godina skladišta mehanizacije smanjuju, pa ostaje nešto što je specijalizirano kao nama Torpedo, u tom slučaju negdje to morate naći i nabaviti, tako da praktično ne smije biti nepremostivih zahtjeva, ističe poduzetni vlasnik i direktor.

  Svake godine Machine Trade otvori i novu liniju nabave s nekom velikom stranom tvrtkom, koja je jaka i koja pokriva veliki spektar mehanizacije.

  – Osim trgovine koja je maloprodaja i koja je uočljiva s ulice, pa kupci misle da je to sve, u dvorištu imamo i halu od 300 četvornih metara i još natkrivenog prostora gdje se nalazi roba koja ide u veleprodaju i koja je kabasta, pa se ne može smjestiti unutra, poput ulja i maziva. Zbog količina i asortimana koji je dosta velik ta roba mora biti negdje vani, kaže Režić.

  Tvrtka Machine Trade, međutim, ne ostaje samo na maloprodaji i veleprodaji rezervnih dijelova, već je svoju djelatnost proširila i na proizvodnju crijeva za hidrauliku, gorivo, zrak i klima uređaje.

  Posjetite Machine Trade u Đakovu u ulici Ante Starčevića 104, a cjelokupni asortiman pogledajte na www.machine-trade.hr.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog