Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Akcija “Mir i dobro”

  Ministarstvo unutarnjih poslova i ove će godine provoditi operativnu akciju „Mir i dobro“. Akcija, koja započinje 15. prosinca i trajat će do 8. siječnja 2018. godine, za cilj ima sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava. Akcija je pokrenuta još 1993. godine kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana.

  Građani će prilikom obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana, sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima, u velikom broju pohoditi svetišta i crkve, organizirano slaviti u ugostiteljskim objektima i na trgovima te se međusobno posjećivati u obiteljskim domovima.

  Kako bi slavlje proteklo u miru i duhu blagdanskog obilježavanja policija upozorava kako eksplozivna sredstva nisu dio takvog slavlja i kako posljedice uporabe ovakvih sredstava mogu nekoga obilježiti za čitav život.

  Tijekom prošle godine, upozorava se u priopćenju, na području Policijsek uprave osječko – baranjske lakše ozlijeđene su dvije osobe, odnosno jedno dijete na đakovačkom području uslijed rukovanja pirotehničkim sredstvom i jedna osoba na području Osijeka, a evidentirano je i jedno propucavanje obiteljske kuće. Policijski su službenici ukupno oduzeli jedan komad oružja i pedeset jedan komad raznih streljiva te su evidentirali dva kaznena djela vezana uz nezakonito posjedovanje oružja i streljiva, koja su počinila dvije punoljetne osobe te tri prekršaja vezana uz nezakonitu uporabu pirotehničkih sredstava za koja su prijavljene tri punoljetne osobe.

  Kao i prethodnih godina, veći broj građana će nabavljati pirotehnička sredstva koja se nalaze u slobodnoj prodaji, ali se očekuje i nezakonita nabava eksplozivnih ili pirotehničkih sredstava čija prodaja nije dopuštena pa će policija, kako se najavljuje u priopćenju, pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava, u cestovnom će se prometu posebna pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa, a na graničnim prijelazima suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije.

  Također, policijski će službenici kontaktirati predstavnike civilne vlasti na razini županija, gradova i općina, predstavnika župa i biskupskih ordinarijata, kao i ravnatelje osnovnih, srednjih, viših škola i fakulteta kako bi se građane upozoravalo na opasnosti zloupotrebe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava kućne izrade. Najviše opasnosti prijeti na mjestima masovnog okupljanja građana, navodi se u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske .

  Posebno se upozoravaju roditelji da ne daju djeci pirotehnička sredstva.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog