Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zaklada dr. Nikola Dogan osigurala 55 stipendija za siromašne učenike i studente

  Nadbiskupijska zaklada “Dr. Nikola Dogan”, koja skrbi o siromašnim učenicima i studentima, ove će godine stipendirati njih 55.

  Na natječaj Zaklade “Dr. Nikola Dogan” prijavilo se 140 učenika i studenata iz cijele Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije, ističe dr. Drago Tukara, ravnatelj nadbiskupijskog Caritasa navodeći da je od svih pristiglih molbi odabrano 55 učenika i studenata koji su u najtežoj socijalnoj situaciji.

  Ove je godine za stipendiranje izdvojeno oko 270 tisuća kuna, a pojedinačne stipendije kreću se od 400 do 500 kuna, što ovisi o pojedinačnim situacijama obitelji iz kojih dolaze stipendisti.

  Odluke o dodjeli stipendija uručio je nadbiskup Đuro Hranić istaknuvši da je siromaštvo, nažalost, još uvijek prisutno na ovim prostorima.

  Crkva, kako ističe nadbiskup Hranić, nastoji pomoći i na druge načine pa se tako financijski pomažu obitelji s više djece, zatim kroz različite druge mjere i aktivnosti Caritasa, pučku kuhinju koja osigurava hranu siromašnima u Osijeku, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Vukovaru.
  Nadbiskup Hranić podsjeća i na poziv pape Franje da se pomogne siromasima čime nastoji probuditi svijest solidarnosti kod kršćana.
  “Ne možemo častiti Boga, a da ne poštujemo siromahe”, poručio je nadbiskup Hranić.

  dav


  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog