Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Strossmayerov trg u znaku programa “Advent u Đakovu”

  dav


  “Čaroliji nema kraja na adventu đakovačkog zavičaja” slogan je ovogodišnjeg programa Svome Gradu za blagdane, odnosno Adventa u Đakovu u sklopu kojega će se, kako je najavio gradonačelnik Marin Mandarić, od 2. prosinca ove godine do 7. siječnja 2018. održati niz različitih kulturnih, zabavnih, sportskih i drugih priredbi i manifestacija među kojima je i Advent u Đakovu. Uz Grad i Turističku zajednicu, organizatori su Univerzal, Državna ergela i Đakovački vodovod.

  Program Svome gradu za blagdane već je počeo, a u realizciji, kako je pojasnio dogradonačelnik Robert Francem, sudjeluju brojne udruge, vrtići, škole.
  “Kao i dosad, 6. prosinca planiramo doček svetog Nikole, odnosno darivanje djece, 8. prosinca je program KUD-a Sklad, 9. prosinca je dječji program povodom svete Lucije u Piškorevcima u o0rgnaizaciji KUD-a Zora i Mjesnog odbora, 9. prosinca folklorni program KUD-a Sklad, 13. prosinca je program “Mi smo djeca vesela”, 14. prosinca je božićna priredba Udruge Slagalica, 15. prosinca izložba u Muzeju Đakovštine, 16. prosinca pučki igrokazi, 18. prosinca je koncert Sanje Hajduković, 21. prosinca božićna akademija Ekonomske škole, 22. prosinca koncert Glazbene škole Arija, 23. 12. koncert KUD-a Tena, od 23. 12 do 10. siječnja je tradicionalni Božićni malonogometni turnir, 28. 12. je izložba fotografija Maje Muškić, 29. prosinca je koncert za tamburu i klavir Luke Juriše i Matea Matića, također i koncert Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, a 31. prosinca doček Nove godine”, najavio je dogradonačelnik Francem.
  Paljenje prve adventske svijeće na novouređenom Strossmayerovm trgu je u subotu u 18:30, a na tom prostoru će se odvijati i ostali program Adventa u Đakovu.
  Na Trgu će biti niz zanimljivih sadržaja i aktivnosti; adventske vožnje fijakerom Državne ergele, noćne vožnje, advent mirisim i okusima, zatim humanitarno umatanje darova, puštanje adventskih balona, adventske priče za najmlađe u suradnji s Gradskom knjižnicom, … najavljuje direktorica Turističke zajednice Marija Burek.
  Poseban program priprema se uoči Božića kada stiže i Betlehemsko svjetlo u Đakovo, a na Badnjak će biti i žive jaslice na Trgu, te prigodni glazbeni program u kojem će, uz Đakovčane, nastupiti i neka poznata imena poput Jelene Radan, Meritas, Vatre, a predviđeno je i paljenje adventskih lampica, a treba istknuti i koncert osječkog HNK u katedrali.
  Djeca đakovačkih vrtića kitit će i blagdanske jelke, a u sklopu programa Svome gradu za blagdane od 15. prosinca na prostoru Hrvatskog sokola bit će klizalište, a na Strossmayerovom trgu Adventski sajam.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog