Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kamo ide istočna Hrvatska?

  “Kamo ide istočna Hrvatska” – tema je znanstvenog skupa koji će se, u organizaciji prošle godine utemeljenog đakovačkog Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, održati 1. prosinca u Đakovu.
  O demografskom stanju, prognozama i tražnju izlaska iz krize Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, kako doznajemo od profesora doktora Pere Aračića, promišljat će demografi, ekonomisti, povjesničari i teolozi.

  Uz pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva za demografiju, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije, supokrovitelji su i pet slavonskih županija, a na skup su pozvani i predstavnici 22 grada čime se, kako ističe profesor Aračić, naglašava važnost ove teme za istok Hrvatske.

  Na skupu, koji će se održati u Dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje biskupijske i fakultetske knjižnice, analizirat će se i dugoročna usmjerenja i promjene koje se očekuju jer, kako pojašnjava profesor Aračić, demografsko pitanje ne može biti pitanje od danas do sutra.

  Uz profesora Aračića, o različitim aspektima te teme govorit će i Gordan Črpić, Vladimir Dugalić, Branko Barbić, Ivica Šola i Stjepan Šterc.

  Na znanstvenom skupu “Kamo ide istočna Hrvatska” očekuje se žustra rasprava jer je to, kako zaključuje profesor Aračić, posljednji krik iz Slavonije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog