Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Treba li Đakovo postati grad bez poreza kako bi privukao poduzetnike?

  Grad Bjelovar želi postati prvi “tax free” grad u Hrvatskoj, na način da poduzetnike koji žele investirati na području grada, bez obzira bili oni domaći ili strani, oslobodi gradskih davanja, izjavio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na predstavljanju programa pružanja operativne potpore investitorima, piše ipress.rtl.hr.

  “Svjesni smo da na ovaj način isprva ostajemo bez određenih sredstava u gradskom proračunu, ali smatramo da će se to s vremenom ispraviti zbog većeg zapošljavanja. Kad već ne možemo dovesti neke velike investicije u Bjelovar, bilo bi dovoljno da 20 malih poduzetnika zaposli po deset osoba”, dodao je Hrebak. Očekuje se da će u prvoj godini zbog ove mjere gradska blagajna izgubiti najmanje četiri milijuna kuna, no to bi, smatraju,  brzo trebalo biti nadoknađeno kroz investicije i nova zapošljavanja.

  Zamjenik gradonačelnika nadležan za gospodarstvo Igor Brajdić predstavio je mjeru neformalnog naziva “1-1-1”, kojom bi gradska uprava od iduće godine svim poduzetnicima koji namjeravaju investirati unutar administrativnih granica grada davanja svela na jednu kunu.

  “Komunalni doprinos bit će jednu kunu, komunalna naknada bit će jednu kunu i cijena zemljišta u gradskom vlasništvu bit će jednu kunu”, kazao je Brajdić.

  Ove bjelovarske poticajne mjere, koje bi u primjenu trebale ući početkom iduće godine, odnose se na investicije u proizvodnoj, prerađivačkoj, poljoprivrednoj i turističkoj djelatnosti. Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, kako piše Glas Slavonije, počeo je razmatrati uvođenje ovakvih mjera u Osijek te je zatražio izradu simulacije za ovu mjeru. U ovotjednoj Web anketi pitamo Vas treba li i đakovačka gradska vlast razmišljati o uvođenju ovakve mjere.

  Treba li Đakovo postati grad bez poreza kako bi privukao poduzetnike?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog