Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uspješno realiziran program građanske akcije “I ja sam tu”


  U organizaciji Udruge za psiho-socijalne potrebe „Amadea“ rujan i početak listopada našu lokalnu zajednicu obilježila je građanska akcija „I ja sam tu“ osmišljena s ciljem upoznavanja javnosti s problemima obitelji i osoba oboljelih od Alzheimerove bolest.. Uz potporu Zaklade za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva mini kampanjom kroz medije, radionicama, te održavanjem Alzheimer Caffe-a sa stručnjacima iz Udruge Alzheimer iz Zagreba nastojalo se ukazati na prisutnost oboljelih u našoj zajednici kao i pružiti potrebnu podršku onima koji o oboljelima brinu.
  Uspješno su održane radionice za zainteresirane članove lokalne zajednice u Budrovcima i Punitovcima na kojima je kroz otvorenu raspravu bilo razgovora o tome što je Alzheimerova bolest te učinkovitim načinima komuniciranja s oboljelim osobama.
  Uz potporu Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest iz Zagreba 25. rujna održan je i prvi Alzheimer Caffe u Đakovu koji je okupio šezdesetak zainteresiranih građana, a na kojem su na vrlo zanimljiv način predstavnici udruge prenijeli osnovne informacije o Alzheimerovoj bolesti i načinima pružanja pomoći oboljelima i njihovim članovima obitelji.

  Završna aktivnost građanske akcije „I ja sam tu“ bilo je obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba druženjem starijih i onih koji o njima brinu u Centru Amadea. Tom prilikom predstavljene su sprava za vježbanje na otvorenom i misaone igre koje su osigurane u sklopu akcije. Uz ugodno druženje i aktivno vježbanje naglašena je važnost fizičke i misaone aktivnosti s ciljem prevencije Alzheimerove bolesti.
  Građanska akcija „I ja sam tu“ nastavlja se pružanjem podrške članovima obitelji oboljelih od Alzheimerove bolesti kroz grupe podrške svakog prvog ponedjeljka u mjesecu počevši od studenog.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog