Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Rajzlova trilogija predstavljena u Pečuhu

  U Hrvatskom klubu August Šenoa u Pečuhu jučer je predstavljena je romaneskna trilogija  Adama Rajzla: Zvonik Eve Šimunove; Sjene na mjesečini i Mornareva žena, koje su objavili DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu, doznajemo od Mirka Ćurića.  
  Uz autora, u programu su sudjelovali  Mišo Šarošac, dr. Goran Rem, dr. Sanja Jukić, Mirko Ćurić, a u glazbenom dijelu nastupio je Ženski pjevački zbor August Šenoa.
  Adam RAJZL, književnik i novinar, rođen je 11. svibnja 1948. godine u Dragotinu. Piše priče, romane i pjesme za djecu i odrasle. Objavio je do sada: zbirku pjesama “Odavde do obale” (1974.), zbirke priča za djecu “Topot bijesnih konja” (1983.), “Kad su trešnje dozrijevale” (1996.), “Izgubljeno zlato” (2001.), “Ljubav pod kišobranom” (pjesme i priče za djecu, 2007.), opsežan roman “Zvonik Eve Šimunove” (2008.), roman „Sjene na mjesečini“ (2011.), zbirku priča za djecu „Vatrenjaci“ (2014.) te roman „Mornareva žena“ (2016.)
  Objavljivao je priče i pjesme u Modroj lasti, Radosti, SMIB-u, Maslačku, Hrvatskom radiju, Književnoj reviji, Reviji Đakovačkih vezova, Đakovačkom glasniku, Đakovačkom listu, Đakovačkim novinama… Uvršten je u antologiju slavonskih pisaca Slava Panonije Vladimira Rema i Đakovačku čitanku. Za knjigu „Ljubav pod kišobranom” dobio je Povelju uspješnosti na “Danima Josipa i Ivana Kozarca“ 2007. u Vinkovcima, a istu nagradu dobio je i za roman “Zvonik Eve Šimunove” 2009. godine. Dobitnik je i nagrade grada Đakova za književni rad. Svojedobno je bio glavni i odgovorni urednik Radio Đakova, Đakovačkog lista i Televizije Đakovo. Prije odlaska u mirovinu, radio je u OŠ „Matija Gubec“ u Piškorevcima. Živi u Đakovu. Član je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog