Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ranom intervencijom do veće integriranosti djece s teškoćama u razvoju

  U Udruzi za pomoć osobama s teškoćama u razvoju “Neven” predstavljen je trogodišnji projekt “Ranom intervencijom do urednog razvojnog profila” kojemu je cilj pružanje usluga rane intervencije za 50 djece od 0 do 7 godina s teškoćama u razvoju. Vrijednost projekta je 280 tisuća kuna godišnje, a sufinancira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
  “Svrha projekta je je povećati socijalnu uključenost i spriječiti institucionalizaciju djece s teškoćama u razvoju kroz pružanje usluge rane intervencije koje će rezultirati približavanjem razvojnog profila korisnika razvojnom profilu vršnjaka, što će omogućiti njihovo integriranje u redovne odgojno-obrazovne programe, kasnije i na tržište rada te u društvo općenito”, pojasnila je predsjednica Udruge Neven dr. Zdenka Konjarik. Korisnici usluge rane intervencije kroz poboljšanje zdravstvenog stanja sustići će razvojni profil svojih vršnjaka i steći veću sposobnost komunikacije i interakcije, a u konačnici i veću integriranost u društvu i kvalitetu života općenito.
  Glavne aktivnosti projekta su pružanje usluga rane intervencije kroz psihološku podršku, glazboterapiju, fizikalnu, radnu terapiju, logpodesku terapiju i edukacijsko-rehabilitacijsku podršku za što se brine 8 djelatnika te struke, naglasila je dr. Konjarik.
  Na konferenciji za novinare govorila je i suradnica na projektu Irena Gluhak Forempoher.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog