Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Ženska đakovačka inicijativa HNS-a o borbi protiv nasilja nad ženama

  Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obilježava se u Hrvatskoj svake godine 22. rujna u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom općinskom sudu 22. rujna 1999. godine.

  O problemu nasilja nad ženama oglasila se i Ženska inicijativa HNS-a – ogranak Đakovo, koja u priopćenju navodi da se “Problem nasilja mora riješiti sustavno, ne samo financiranjem sigurnih kuća nego i rješavanjem funkcionalnijih mehanizama zaštite i pomoći, programima prevencije. Potrebno je ići u smjeru stvaranja društva osviještenog o ovom problemu i okruženja u kojem će nasilje nad ženama biti neprihvatljivo. Nove naraštaje kroz odgojno-obrazovni sustav treba usmjeravati protiv nasilja. Šutjeti o nasilju nad ženama i ne reagirati u nekim slučajevima može značiti i ugrožavanje života. Nasilje nad ženama se ne smije ignorirati jer je ono stvar koja se tiče svakog građanina našeg društva.”

  U priopćenju se također navodi kako šutjeti o nasilju nad ženama i ne reagirati u nekim slučajevima može značiti i ugrožavanje života. Nasilje nad ženama se ne smije ignorirati jer je ono stvar koja se tiče svakog građanina našeg društva.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog