Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tartan na atletskoj stazi do kraja godine

  dav


  Župan Ivan Anušić posjetio je Đakovo gdje je s ravnateljima triju srednjih škola; Mirko Ćurićem, Zlatkom Mrkićem i Snježanom Marić, na sportskom igralištu potpisao Sporazum o projektu ugradnje sportske podloge na atletskoj stazi. Staza bi, kako je najavljeno, trebala biti gotovo do kraja godine.
  “Danas smo potpisali ugovor o izgradnji tartana na srednjoškolskom igralištu koje koriste tri srednje škole, i ne samo to, nego smo došli obići postavljenu rasvjetu koaj je takopđer napravljena, a vrijednost tih radova je 370 tisuća kuna. Vrijednost potpisanih ugovora je 772 tisuće kuna, radi se o tartanu, a ukupna vrijednost svih radova koji su ovdje napravljeni je 1,6 milijuna kuna, uključujući i asfaltiranu podlogu na koju ide tartan”, izjavio je župan Anušić.
  Staza bi, kako je najavio župan, trebala biti gotovo do kraja godine, a osim srednjjoškolaca koristit će je i brojni građani-rekreativci.
  Ulaganja u đakovačke srednje škole nastavljaju se i dalje, rekao je župan naglasivši da je Gimnazija prošla na natječaju za energetsku učinkovitost, a vrijednost je 2,2 milijuna kuna.

  dav


  “Razgovarali smo i o izgradnji nove sportske dvorane, o izgradnji nove zgrade Ekonomske škole i u svakom slučaju u sljedeće četiri godine planiramo još više ulagati u školstvo u gradu Đakovu, a napomenuo bih da smo započeli razgovore oko dogradnje škole Vladimira Nazora koju koriste djeca s posebnim potrebama”, izjavio je također župan.
  Župan Anušić prokomentirao je i negativne trendove u vezi smanjenja broja učenika, po čemu je upravo Đakovština neslavni rekorder.
  “Ove investicije sigurno neće odmoći tome, a hoće li pomoći, vjerojatno hoće… , ali neće riješiti taj problem, to je zasigurno. Ono što je bitno demografski negativni trendovi i demografski slom se nije dogodio preko noći i nisu se desili od jučer. To je jedan kontinuirani proces, neinvestiranje, neulaganje i nebriga središnje vlasti prema demografiji koja se sada reflektira da imamo ogroman manjak učenika u srednjim i osnovnim školama i vrtićima .. . Na tom valja raditi sustavno, ovo je jedna od kockica u cijelom tom mozaiku kojemu treba dati poticaj da se demografija počne obnavljati. Ali, demografija je puno kompleksniji problem koji treba sustavno raditi od samog vrha nacionalne vlasti pa do najnižih razina vlasti. Naravno, gospodarstvo je ključan razlog zbog čega je naša demografija tako loša kakva je jer ljudi ne odlze iz avanture nego zato što ne mogu prehraniti obitelji”, zaključio je župan Anušić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog