Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Muzej Đakovštine vrijedno radi na novim projektima

    Unatoč ljetu i sezoni godišnjih odmora u Muzeju Đakovštine vrijedno se radi na novim projektima koji su predviđeni do kraja ove godine, doznajemo od ravnatelja institucije Borislava Bijelića. Osim što se radi na prezentnim aktivnostima, odnosno, onima koju građani vide, potrebno je i samozatajno raditi kako bi se građanima sadržaj prezentirao na najbolji mogući način, iznosi Bijelić.

    Nakon izložbe autorice Marije Gačić pod nazivom “Sjedi drvo na drvo: odnos čovjeka i drveta kroz različite aspekte života”, koja je još uvijek postavljena u muzeju, priprema se nova postava, a možemo ju očekivati tijekom idućega mjeseca

    -“Hrvatski katolički orao” naziv je izložbe koja bi se od 15. rujna trebala održavati u prostoru muzeja i trebala bi trajati mjesec dana. Nakon nje, u prostorima muzeja moći će se pogledati posuđena izložba iz Slavonskog Broda pod nazivom “Svijet kristala patera Marija Crvenke”, a riječ je o povećoj zbirci kristala koju je spomenuti pater posjedovao, iznosi Borislav Bijelić.

    Nakon spomenutih izložbi započet će i intenzivan rad na trinaestom broju Zbornika Muzeja Đakovštine čije predstavljanje možemo očekivati oko Božića. Nakon toga bi uslijedila i jedna manja izložba kojom bi se prezentirao rad Muzeja zadnjih deset do petnaest godina. Početak iduće godine predviđen je uobičajeno za Noć muzeja, a uz sve aktivnosti u tijeku je i prikupljanje starih članaka Đakovačkog vjesnika.

    -Htio sam prikupiti što je više moguće materijala tiskanog i objavljenog u Muzeju. Slične sam publikacije vidio u Sisku, odakle i potječe ideja za stvaranjem naše. Budući da nemamo sav materijal u vlastitoj kući jer smo se nekoliko puta selili, pokušavao sam u Đakovačkom listu pratiti izdavaštvo od kraja ’51. godine kada Muzej počinje djelovati, završava Bijelić.

    Tekst: Lara Martinović

    Foto: www.muih.hr

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog