Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Aglomeracija odgađa završetak obnove Preradovićeve ulice

  Obnova Preradovićeve ulice u Đakovu neće biti u potpunosti gotova do 20. rujna, kako je to najavljeno ranije, a razlog su planirani radovi na aglomeraciji Đakovo. Potvrdila nam je to glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.
  “Grad Đakovo je radi skorog izvođenja radova na aglomeraciji u suradnji s Hrvatskim vodama raspisao natječaj za odabir izvođača radova. Od ukupno 2,5 km trase ceste ovi radovi se izvode na cca 2,2 km i odnose se na magistralni vodovod s istočne strane kolnika i kanalizaciju obostrano. Trasa istih se nalazi izvan kolnika, ali presijeca kolne prilaze i nogostup koji se radi usklađivanja s ovim radovima neće moći izvršiti unutar zadanog roka već kasnije po dovršetku radova na aglomeraciji. Kako je Grad Đakovo kao jedinica lokalne samouprave koordinator radova na svome području koordinator aktivnosti, isti je zatražio od Hrvatskih cesta da uskladi svoje radove s radovima na aglomeraciji čiji se početak očekuje u rujnu 2017.g , ovisno o postupku javne nabave, kako ne bi bilo naknadnih raskopavanja novoizgrađene ceste”, pojašnajva glasnogovornica Pajić.
  U izjavi za naš radio podsjeća da je rekonstrukcija đakovačke Preradovićeve ulice investicija Hrvatskih cesta čija vrijednost je 15,7 milijuna kuna, a izvođač je Gravia Osijek.
  “Sam projekt obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika, izradu nogostupa, kolektora oborinske odvodnje i pripadajućeg sustava zatvorene oborinske odvodnje. Taj posao sklopljen je 20. ožujka 2017. s ugovorenim rokom radova od 6 mjeseci. Dakle, kraj radova bio je predviđen za 20. rujna ove godine”, ističe glasnogovornica dodajući da je trasa cjelokupne obnove 2500 m od kojih je trenutno 980 m pod asfaltom, a 800 m pod tamponom.
  “Dakle, 1800 m zauzeto je radovima, a osim tih, u tijeku su i radovi na prilagodbi plinskih i vodovodnih instalacija zbog postavljanja rubnjaka”, kaže.
  “Kako ne bi došlo do raskopavanja novosagrađene ceste, Grad Đakovo kao koordinator radova zatražio je od Hrvatskih cesta da usklade svoje radove s radovima Đakovačkog vodovoda, čiji se početak očekuje u rujnu ove godine. Zbog usklađivanja s radovima aglomeracije, radovi Hrvatskih cesta neće se u potpunosti izvršiti unutar zadanoga roka. Do 20. rujna pod promet će biti pušten veći dio trase, dok će se manji dio dovršiti po stvorenim preduvjetima”, zaključuje glasnogovornica HC Tamara Pajić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog