Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Završena je 7. Šokačka alka

  U organizaciji Konjičkog kluba Zenta ovoga je vikenda održana 7. Šokačka alka na prostoru Lovačkoga doma u Đakovačkim Selcima. U subotu je program započeo nastupom Kulturno-umjetničkog društva, a nastavio se nastupima tamburaškog sastava Dike  i ženskog vokalnog sastava Đakovčanke. Nedjelja je bila predviđena za Alku uz koju su bile organizirane i razne igre za djecu i odrasle, tekličko jahanje i bogata tombola. Cjelodnevni program pratili su tamburaški sastav Strossmayer i muški vokalni sastav Bećarine. Pokrovitelji ovih programa bili su Grad Đakovo i Osječko-baranjska županija.

  Pobjedničku titulu u 7. Šokačkoj alki odnio je Vladimir Čupić iz Bogdanovaca, drugo mjesto pripalo je Stjepanu Kucjeniću iz Starih Perkovaca, a treći je bio Andrija Obrovac iz Selaca Đakovačkih s kojim smo imali priliku razgovarati.

  Trećeplasirani dvadesetjednogodišnjak Andrija Obrovac bavi se konjima već 11 godina i prošlogodišnji je prvak Šokačke alke. Ljubav prema konjima tradicija su u njegovoj obitelji koju planira nastaviti, premda kaže “ne zna se što se vrijeme donosi”.

  • Čvrsta ruka, brz konj i dobro oko vještine su koje treba posjedovati svaki uspješan alkar, iznosi Andrija.

  Organizacija Šokačke alke svake je godine sve bolja, više je posjetitelja i jahača, doznajemo.

   

  Tekst: Lara Martinović

  Foto: Facebook

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog