Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Ivani iz Đakova i Đakovštine obarači rekorda

  Guinnessov rekord u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednome mjestu srušilo je u nedjelju u Kupresu čak 2325 Ivana. Do jučer taj rekord držali Muhamedi koji su se 10. veljače 2005. okupili u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

  Ivani su sa svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima u Kupres pristigli ne samo iz Hrvatske i Slavonije, već iz raznih dijelova svijeta, saznajemo od Ivana Ivića, jednog od sudionika ovog događaja. Naime, osim Ivana ondje su se okupili i drugi koji su kupreških korijena, a bilo ih je iz Australije, Kanade, Amerike, Europe, posebice Njemačke, Austrije i Švicarske.

  -Iako sam bio na moru, odlučio sam prisustvovati događaju i mogu reći da u životu nisam doživio bolju organizaciju i atmosferu. Nisam vjerovao da će biti toliko poznatih osoba iz Slavonije, Đakova i okolnih sela, govori nam Ivan.

  Osim samog okupljanja i upriličenih koncerata Marka Perkovića Thompsona, Mate Bulića i lokalnih bendova, bio je organiziran i posjet novosagrađenoj Crkvi gdje je u 11 sati posvećena Crkva i svi okupljeni Ivani. Misi je prisustvovalo tridesetak svećenika što dovoljno govori o velikom interesu i doprinosu, doznajemo od Ivana iz Đakovačke Satnice.

  -U Kupresu je bilo dvadesetak tisuća ljudi, a prošlo je bez ijednog incidenta. Od jednog od organizatora doznali smo da se peklo tisuću janjaca, dulum pita i pilo tona vina. Sam Kupres površinom nije velik i ulice su bile prepune ljudi… bilo je poput naših vezova, more ljudi! Zaista jedna lijepa atmosfera i doživljaj, slikovito nam opisuje Ivan.

  Satničanin Ivan Ivić, jedan od zaslužnih za oboreni rekord, otkrio nam je i kako je ime dobio po djedu s majčine strane, a jučer ga je s ponosom nosio s ostalim imenjacima.

   

   

  Tekst: Lara Martinović

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog