Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U povorci Malih vezova 1500 sudionika

  U sutrašnjoj svečanoj povorci Malih vezova sudjelovat će 32 skupine – jedna skupina iz BiH, dvadesetak skupina s područja Đakovštine i 10 skupina iz ostalih dijelova Hrvatske, odnosno oko 1500 sudionika. Povorka kreće u 16 sati na parkiralištu iza male crkve, a zatim će preko korza i Strossmayerovog trga završiti u Strossmayerovom parku. Nakon povorke, u parku će uslijediti nastupi dječjih folklornih skupina, rekao nam je Tomislav Vuković, predsjednik SAKUD-a Grada Đakova i član organizacijskog odbora Vezova.

  -Osim ovog folklornog dijela, ove godine prvi put u Strossmayerovom parku održat će se i desetak edukativnih radionica koje su dogovorene s voditeljima Malih vezova, odnosno stručnim suradnicima. To je program koji će se ponuditi za te mlade osobe…spomenut ću samo izradu zlatoveza, raznih predmeta…zapravo, svega onoga što je vezano uz folklor, kulturu i tradiciju, dodao je Vuković.

  Dio sutrašnjeg vezovskog programa je i Gastro fest “Đakovački vezovi” u Vezovskom šatoru. Početak gastro festa predviđen je za 19 sati, a u večernjim satima nastupit će Mia Dimšić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog