Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Raspjevana povorka Malih vezova

  Svečanom povorkom Malih vezova napravljena je svojevrsna generalna proba pred središnju svečanu povorku 51. Đakovačkih vezova. U povorci od male crkve, preko korza i prvi put obnovljenog, ali nedovršenog Strossmayerovog trga, do ljetne pozornice u Strossmayerovom parku bilo je 1468 sudionika iz 32 dječje folklorne skupine – jedna skupina iz BiH, dvadesetak skupina s područja Đakovštine i 10 skupina iz ostalih dijelova Hrvatske. Male vezove otvorio je gradonačelnik Marin Mandarić ustvrdivši da su oni pokazatelj da Đakovački vezovi imaju budućnost.

  Nakon povorke u parku su uslijedili nastupi dječjih folklornih skupina.

  -Dolazak u Đakovo je uglavnom primamljiv za sva kulturno umjetnička društva, jer vidite i sad je Strossmayerov park ispunjen. Ovdje u Đakovu i Đakovštini se naveliko čuvaju kultura i tradicija, pa i naš identitet. Svaka skupina iz Hrvatske voli doći u Đakovo, rekao je Tomislav Vuković, predsjednik SAKUD-a Grada Đakova i član Organizacijskog odbora Vezova.

  Dio današnjeg vezovskog programa je i Gastro fest “Đakovački vezovi” u Vezovskom šatoru. Početak gastro festa predviđen je za 19 sati, a u večernjim satima nastupit će Mia Dimšić.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog