Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Turizam Đakova nije isključivo vezan za Vezove”

    Broj turističkih noćenja u Đakovu već je godinama u porastu. Prvih šest mjeseci ove godine broj noćenja povećao se za 24 posto, a povećanje je zabilježeno i u srpnju. Za prvih 14 dana ono iznosi 46 posto, saznajemo od direktorice Turističke zajednice Grada Đakova Marije Burek. Razlog tomu je, smatra direktorica, dobar i kontinuiran rad na području turizma, ali i svjesnost grada i gradskih institucija o važnosti turizma za grad Đakovo.

    -Rekorder po broju noćenja je svibanj. Veselimo se Vezovima i prometu koji oni rade, ali turizam Grada Đakova nije vezan isključivo za Vezove. Sezonom se u Đakovu mogu smatrati svi dani u godini, istaknula je. Kao jedini period stagnacije direktorica je istaknula kolovoz, no to nije slučaj samo u Đakovu, već na području cijelog kontinenta. Obalne su destinacije u turističkom porastu, što je i očekivano, objašnjava direktorica TZG Đakova Marija Burek.

    Sudeći po prikupljenim podacima i Master planu razvoja turizma Osječko-baranjske županije 2017./2025., Đakovo će narednih godina doživjeti pravi procvat. U razdoblju do 2025., koje obuhvaća Plan razvoja, Đakovo je uz Osijek istaknuto kao destinacija koja se na području Osječko-baranjske županije treba turistički razvijati, istaknula je Burek.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog