Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Priča iz okolice Splita:”Požar je bio 2 metra od naše kuće!”

  Foto: Jutarnji.hr

  I danas je nastavljeno gašenje na požarištima kod Splita. Požari u Dalmaciji su, prema službenim informacijama, pod kontrolom. Ipak, još vlada velika neizvjesnost.
  U opasnosti od požara bili su brojni stanovnici i njihova imovina. U mjestu Mravinci kod Splita požar je došao do neposredne blizine kuća pa su u obrani imovine intervenirali sami mještani, a jedan od njih, Hrvoje Kegalj, podijelio je s nama svoju priču.

  “Moram reći da dugo ovako nešto dugo nisam vidio, bilo je jako napeto i kritično i teško stanje…Požar se širio takvom enormnom brzinom da je to prestrašno za gledati. Negdje tamo oko 18.30 krenuo je požar iz kuće što je na nekih kilometar i pol zračne udaljenosti. U roku od dvije minute sve je bilo u dimu i u plamenu. Požar je stigao dva metra od naše kuće. To su dvije ili tri kuće u sklopu, u jednom prstenu..i sve je bilo okruženo vatrom. Sva sreća, mi i susjedi smo bili tu. Reagirali smo na način da smo brzo dohvatili crijevo za vodu koje smo imali za polijevanje vrta…i čija kuća je bila najugroženija, taj je bio prioritet. Znači – ni polja, ni auti , ni masline…kuće su nam bile prioriteti”, rekao je Kegalj.

  Iako je vatra bila nepredvidiva zbog različitoga smjera puhanja vjetra, desetak ljudi uspjelo je ugasiti požar nakon otprilike sat vremena. Stanje u mjestu Mravinci sada je mirno, požari su ugašeni, a Kegalj tvrdi da nema više što izgorjeti jer je sve u okolici naselja izgorjelo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog