Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ministarstvo poljoprivrede donijelo Mliječni paket

  Posljedice mliječne krize u Europskoj uniji još uvijek su prisutne, a zbog pada otkupne cijene mlijeka primarni proizvođači mlijeka stavljeni su u izuzetno nepovoljan položaj, čulo se na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu poljoprivrede.

  Iako je Europska unija izvanrednim paketima pomoći sektoru mljekarstva u nekoliko navrata pokušala stabilizirati tržište, te mjere nisu bile dovoljne za oporavak sektora u Hrvatskoj – zabilježen je trend pada broja isporučitelja mlijeka i broja krava, a posljedično i količine isporučenog mlijeka. Istovremeno, ove je godine isplaćeno 1,8 milijardi kuna izravnih plaćanja poljoprivrednim gospodarstvima koja imaju stočarsku proizvodnju, a od toga 700 milijuna kuna isključivo za stočare.

  Ministarstvo poljoprivrede je radi zaštite hrvatskih proizvođača mlijeka donijelo Mliječni paket – koji obuhvaća tri nova propisa, a kojima se regulira odnos između proizvođača i otkupljivača te precizno propisuju parametri o polaznom postotku mliječne masti i bjelančevina,  što izravno utječe na otkupnu cijenu sirovog mlijeka.

  Uz reguliranje kakvoće sirovog mlijeka,  uvedeni su parametri kojima treba odgovarati konzumno mlijeko prilikom njegova stavljanja na police trgovina.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog