Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Jedna svečana sala – dvije priče

  Na dvjema današnjim press konferencijama iznesene su dvije različite strane priče koje se tiču svečane dvorane Nikolina, odnosno Stross. Prvi se medijima obratio Mato Gregačević na temu: nezakonito postupanje Općinskog suda u Đakovu pri deložaciji Mate Gregačevića iz prostora Hotela Nikolina. Rješenje temeljem kojeg je deložiran 3. svibnja, ukinuto je od strane Županijskog suda u Splitu. Gregačević je nakon deložacije proveo 77 dana u zatvoru, a predmet se, prema Rješenju splitskog Županijskog suda, vraća na ponovni postupak.

  Gregačević smatra postupke sustava u njegovom slučaju podređene nečijim interesima. “Ja sam podnio kaznene prijave. Mi smo recimo napravili sad protuovrhu. Znači, Jure Čapalija firmi moje kćerke mora vratiti posjed, što znači da je deložacija kao takva poništena. Deložacije nema više. Znači ide novo suđenje, sve novo – nema ni ovrhe, onda se mora vratiti u ono početno stanje, a to znači da on treba iseliti i meni vratiti ključeve”. Gregačević očekuje da sud provede protuovrhu i prostor vrati u zakup ranijem zakupcu. Također, navodi da ugovorenih svatova u sali neće biti.

  Na navode Mate Gregačevića, na kasnijoj konferenciji za medije, odgovorio je odvjetnik Jurica Jurić, punomoćnik Jelice Čapalije, vlasnice nekretnine popularno nazvane “sala za svatove “Nikolina'”, rekavši da gospodin Gregačević pred Općinskim sudom u Osijeku trenutno nije stranka u postupku, nego trgovačko društvo DO-MI-DO d.o.o., Viškovci.

  “Ono što je bitno je da drugostupanjski sud kao nesporno utvrđuje da zakupoprimac DO-MI-DO d.o.o. nije izašao iz poslovnog prostora i da se nalazi u posjedu poslovnog prostora, kao i to je da je gospođa Jelica Čapalija vlasnik te nekretnine.”

  Sud je, kako navodi Jurić, pronašao procesnu omašku koju je prvostupanjski sud dužan ispraviti. “Oni navode kako nije dokazano da bi DO-MI-DO d.o.o. nanio teško nadoknadivu ili nenadoknadivu štetu tužiteljici Jelici Čapaliji ako bi ostao u posjedu. Međutim, mi smo išli s argumentacijom da trgovačko društvo ima premale prihode da bi uopće moglo nadoknaditi ikakvu štetu tužiteljici.”

  S obzirom na to da su ugovorene svečanosti u sali, odvjetnik Jurić navodi da će sve svečanosti i održati, budući da gospodin Gregačević nema pravne osnove da se vrati u posjed ove nekretnine.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog