Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za Školsku shemu osigurano 23 milijuna kuna

  Iz Ministarstva poljoprivrede podsjećaju poljoprivredne proizvođače koji proizvode voće i povrće te mlijeko i mliječne proizvode, kao i osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj da se do 30. lipnja 2017. prijave za sudjelovanje u Školskoj shemi. Naime, školska shema obuhvaća besplatne obroke voća, povrća i mliječnih proizvoda školskoj djeci, za što je za školsku godinu 2017/2018 osigurano 23 milijuna kuna. Za razliku od dosadašnje Sheme školskog voća i povrća i Programa mlijeka u školama, nova Školska shema donosi promjene u smislu operativne provedbe. Razlog ove promjene je decentralizacija kojom se daje mogućnost školama da same odaberu lokalne poljoprivredne proizvođače koji se nalaze u bliskoj okolici škola, a koji će dostavljati svježe voće, povrće i mliječne proizvode školarcima.

  Škole koje žele sudjelovati u Školskoj shemi podnose Zahtjev za odobravanje podnositelja zahtjeva za raspodjelu voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda Agenciji za plaćanja. Nakon prikupljenih zahtjeva Agencija na internetskoj stranici objavljuje popis škola koje mogu sudjelovati u Školskoj shemi s brojem učenika po školi i procijenjenim iznosom potpore po školi prema broju učenika koji mogu sudjelovati u Školskoj shemi te popis dobavljača koji mogu isporučivati voće i povrće i/ili mlijeko i mliječne proizvode školama koje sudjeluju u Školskoj shemi.

  Nakon toga škole odabiru dobavljača dajući prioritet kratkim lancima opskrbe i nabavci proizvoda od lokalnih proizvođača s kojima potpisuju ugovor. Više informacija o ovom programu se može naći na službenim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog